Nieuw dierenparkconcept in Denemarken

In Nederland wordt vol verwachting uitgekeken naar de opening van het vernieuwde dierentuinconcept Wildlands in Emmen. Maar ook in andere landen verschijnen dierentuinen die werken met nieuwe concepten. Een bijzonder voorbeeld daarvan is Givskud Zoo in Zuid Denemarken waar een dierentuin uit 1960 wordt omgebouwd tot Zootopia. Volgens planning gaat het vernieuwde park open in 2019.

Vanuit een centraal plein krijgt de bezoeker toegang tot drie themawerelden; Azie, Afrika en Amerika. Vanuit deze veilige centrale plek is ook het hele park te overzien.
Vanuit een centraal plein krijgt de bezoeker toegang tot drie themawerelden; Azië, Afrika en Amerika. Vanuit deze veilige centrale plek is ook het hele park te overzien, zonder dat de dieren daar erg in hebben.
Het is de bedoeling dat er een bezoekersroute komt van 4 kilometer waarmee de gast op expeditie gaat door het gebied. In de Afrikaanse sectie kunnen gasten rondfietsen en varen op de rivier. De voer- en vaartuigen die daarvoor gebouwd worden liggen nog op de schetstafel. De eerste impresiies zien er in ieder geval indrukwekkend uit.
Het is de bedoeling dat er een bezoekersroute komt van 4 kilometer waarmee de gast op expeditie gaat door het gebied. In de Afrikaanse sectie kunnen gasten rondfietsen en varen op de rivier. De voer- en vaartuigen die daarvoor gebouwd worden liggen nog op de schetstafel. De eerste impressies zien er in ieder geval indrukwekkend uit.
De uitdaging voor de ontwerpers; een wereld creëren die tegemoet komt aan diervriendelijkheid en waar mensen de dieren van dichtbij kunnen beleven.
De uitdaging voor de ontwerpers; een wereld creëren die tegemoet komt aan diervriendelijkheid en waar mensen de dieren van dichtbij kunnen beleven.

Dit project bevindt zich nog in de conceptfase. Meer informatie voor wie de ontwikkelingen wil volgen:
Concept- projectpresentatie van de architect: http://big.dk/#projects-zoo
Givskud Zoo
Een verslag op Nature World News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *