Nieuw concept voor onderwater pretpark met o.a. de Aquaticar

Tijdens de IAAPA Expo in Orlando (14 – 17 november) wordt een nieuw concept voor een onderwater-pretpark gepresenteerd. Een van de meest aansprekende attracties is een onderwater-ride met autootjes die werkt volgens het principe van de duikersklok. 

De bezoekers nemen plaats in twee-persoons autootjes die over een kunststof baan rijden. Vanaf het platform rijden de karretjes het water in waarbij alleen het bovenlichaam droog blijft in een luchtbel. Om de veiligheid te garanderen krijgen de deelnemers voorafgaand aan de rit een veiligheidsinstructie. De omgeving van de ride kan naar eigen wensen en inzichten worden gethematiseerd, waarbij het ook prima mogelijk is om in een aquarium met echte vissen rond te rijden.

De leverancier Sub Sea Systems uit Californië heeft op de productwebsite ook een berekening van de Return on Investment (ROI) geplaatst. Dat vergemakkelijkt de haalbaarheidsstudie.

Onderdeel van een groter onderwaterpark
We zijn in de leisure-markt al bekend met pretparken en waterparken. Met dit concept worden attracties uit de pretparkwereld beschikbaar gemaakt voor een echte waterbeleving. De bezoekers worden in zwemkleding verwacht. Naast de onderwater auto-tour zijn er nog meer concepten (in ontwikkeling) die een onderwaterbeleving bieden. De Sea Trek duikhelm bijvoorbeeld maakt het duiken toeganklijk voor een bredere doelgroep dankzij de eenvoud en veiligheid van gebruik.

Meer informatie:
www.aquaticar.com
www.subseasystems.com

Ook te vinden op #IAAPA2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *