Nieuw bezoekrecord Efteling in 2012; 4,2 miljoen

De Efteling heeft in haar jubileumjaar 2012 een recordaantal van ruim 4,2 miljoen gasten ontvangen. Ondanks de crisis en de ‘concurrentie voor één jaar’ van dagattractie De Floriade (ook goed voor ruim 2 miljoen bezoekers) wist De Efteling door te groeien.  Hiermee is voor het vierde jaar op rij de magische grens van 4 miljoen bezoekers gepasseerd.  De Efteling wil zich verder doorontwikkelen en zichzelf nog meer internationaal op de kaart zetten. Komend jaar wordt vooral in nieuwe shows geïnvesteerd.

BeeldnieuweparkshowRaveleijn
De nieuwe Raveleijn show

Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling: “In het jubileumjaar 2012 hebben we flink geïnvesteerd in het park. Naast het pannenkoekenrestaurant Polles Keuken en het sprookje De Nieuwe Kleren van de Keizer, werd op de 60e verjaardag van de Efteling (31 mei) de sensationele watershow Aquanura voor het eerst aan het publiek getoond. Deze 17 miljoen euro kostende fonteinenshow heeft ongetwijfeld een belangrijke bijdrage geleverd aan de stijging van onze bezoekersaantallen. Voor de Efteling een bevestiging dat investeren in deze tijden loont.”

2013; Showtime
In 2013 investeert De Efteling vooral in shows. Wanneer de eerstvolgende nieuwe fysieke attractie wordt gepresenteerd, kan de Efteling nog niet zeggen. In samenwerking met het gerenommeerde Franse themapark Puy du Fou is vanaf 30 april een geheel nieuwe parkshow te bewonderen in de speciaal hiervoor gerealiseerde arena van de magische stad Ravelijn. Deze nieuwe show is uiteraard weer gebaseerd op het bekende verhaal van de Efteling en Paul van Loon. In meerdere voorstellingen per dag van 20 minuten ontvouwt zich een spannend spektakel met paarden, raven, verbazingwekkende stunts en speciale effecten met water en vuur.

Toekomstplannen
Onlangs maakte wethouder Ruud van Eijkeren van de gemeente Loon op Zand nog bekend dat hij welwillend staat ten opzichte van uitbreiding van de Efteling. Aan de Zuidkant wil de gemeente meewerken aan wijziging van het bestemmingsplan indien dat nodig is. De uitspraken passen in de ambitie om in deze regio een Leisure Boulevard te (laten) ontwikkelen.
De Efteling laat weten dat er nog geen concrete plannen zijn voor uitbreiding, maar dat de meeste gronden al wel bij de Efteling in bezit zijn. Bij uitbreiding hoeft niet direct te worden gedacht aan attracties; ook nieuwe verblijfsrecreatie kan een optie zijn. Op die manier kan de Efteling zich verder ontwikkelen tot een meerdaagse bestemming.

Meer informatie: www.efteling.com

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *