Nederlands-Belgische combinatie wint oscar voor attractiesector

De interactieve darkride Basilisk in het Poolse park Legendia is bekroond met een THEA Award voor ‘Outstanding Achievement, Attraction with a Limited Budget’. Het project werd gerealiseerd door Jora Vision (NL), ETF rides (Nl) en Alterface (Be).

Het is inmiddels de zesde prijs die aan de attractie werd toegekend. Tijdens de Euro Attractions Show in Amsterdam viel het project ook al vijf keer in de prijzen bij diverse award uitreikingen.

Op de website van Parkworld geeft Simeon van Tellingen en Rob van der Want van Jora Vision een toelichting op de groeiende populariteit van darkrides: “Om een darkride te kunnen presenteren hoeven attractieparken niet tientallen miljoenen euro’s op te hoesten. Voor vijf miljoen euro hebben parken al een darkride die bol staat van de creativiteit.”

Nieuwe technologieën maken ook nieuwe opties mogelijk. In de ride Basilisk is een schietspel verwerkt en is er sprake van mixed media, waarbij de projectieschermen iets nieuws toevoegen. Dankzij de interactiviteit is de ride een attractie geworden die je samen met je familie kunt beleven – in tegenstelling tot de eerdere, meer persoonlijke ervaringen. De bouwers zijn er verder trots op dat het project met beperkt budget toch zo’n groot succes is geworden.

Meer informatie:
www.teaconnect.org (link naar alle awards)
www.joravision.com
www.etf.nl/ride-systems
www.alterface.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *