Nationale Sport Week biedt ook kansen voor de recreatiesector

Op 21 april start de Nationale Sportweek met een sportieve en feestelijke opening in Enschede. Inmiddels hebben al meer dan 3700 initiatieven zich aangemeld voor een plek op de activiteitenkalender. De zijn voor het overgrote deel afkomstig van gemeenten en verenigingen. Ook de fitnessbranche toont interesse met 970 initiatieven. Vanuit de recreatiesector wordt er vrij weinig ingespeeld op de sportweek.

Jochem van Gelder is één van de ambassadeurs van de Nationale Sport Week

Nationale Sport Week
De Nationale Sport Week is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland de breedtesport in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. In 2011 werden er in Nederland ruim 5.000 sportactiviteiten georganiseerd waar meer dan 700.000 mensen aan deelnamen.

Recreatiebedrijven en buitensport
De teller staat nu op 3700 sportactiviteiten. Ook voor recreatie- en buitensportbedrijven met een sportaanbod is De Nationale Sport Week een prima kans om hun bijzondere sportaanbod onder de aandacht te brengen. Een goed voorbeeld is de Nationale Opstepdag, op 14 april, die alle steptochten in de agenda heeft gezet. Het is nog mogelijk om sportactiviteiten aan te melden.

Meer informatie: www.nationalesportweek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *