Mystery Guest consumentenbond schrikt van hygiene vakantiehuisjes

In het februarinummer van de consumentenbond worden de resultaten gepubliceerd van onderzoek naar de hygiëne in Nederlandse vakantiehuisjes. Roompotpark Kijkduin kreeg de twijfelachtige eer om bovenaan de lijst te eindigen van vieste vakantiepark.

hygiene vakantiehuisBadkamer is zorgenkindje
In totaal bezocht de consumentenbond 30 parken. Zelf het schoonste huisje, de Leemkule van Vakantiepark Molecaten in Hattem, kon toch nog een sopje gebruiken. In de huisjes bleek de badkamer vaak de minst frisse ruimte; bij een derde van de huisjes was deze vies. Ook de grootste slaapkamer kon in negen huizen wel een grondige schoonmaak gebruiken. Bart Combée, directeur Consumentenbond: ‘Hoewel het eigen huis vast ook niet helemaal spic en span is, ergeren consumenten zich aan andermans vuil. Zeker als de vakantieparken wel schoonmaakkosten berekenen.’

Bacteriën
De keuken werd op het oog vaak als het schoonst beoordeeld, maar schijn bedriegt. Uit monsters die microbiologisch onderzocht werden, bleek dat het aanrecht vaak een bron van bacteriën was. Het aanrecht was vaak zelfs viezer dan de wc-bril. Consumenten die een vies vakantiehuisje aantreffen, kunnen het beste direct om extra schoonmaak vragen bij de receptie. Wordt er dan nog niet schoongemaakt, dan kunnen consumenten een klacht indienen bij de Geschillencommissie Recreatie. Hiervoor moet het vakantiepark wel zijn aangesloten bij de brancheorganisatie Recron.

Meer informatie: www.consumentenbond.nl of koop de consumentengids van februari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *