Mini documentaire ‘Internet of Things’ kijkt o.a. in De Efteling

De techniek van ‘Internet of Things’ (IoT), waarbij apparaten worden verbonden met het internet, staat nog in de kinderschoenen. In Nederland maakt 13% van de bedrijven gebruik van deze techniek. In een online documentaire wordt gekeken naar de inzet van IoT bij o.a. De Efteling en worden ook de mogelijkheden van de toekomst geschetst.

Bij de Efteling wordt IoT o.a. ingezet om de gastbeleving te vergroten en ter ondersteuning van het proces van onderhoud. In onderstaande mini-documentaire wordt ook gekeken naar de dijkbewaking in de gemeente Amersfoort en Mic-o-data houdt bij hoe vol vuilcontainers zijn.

Op Wikipedia wordt de techniek van IoT als volgt uitgelegd: “Het internet der dingen (Engels: Internet of Things (IoT)) refereert aan de situatie dat door mensen bediende computers (desktops, laptops, tablets, smartphones) in de minderheid zullen zijn op het internet. De meerderheid van de internetgebruikers zal in deze visie bestaan uit semi-intelligente apparaten, zogenaamde embedded systems. Alledaagse voorwerpen worden hierdoor een entiteit op het internet, die kunnen communiceren met personen en met andere objecten, en die op grond hiervan autonome beslissingen kunnen nemen.”

Op de website van Vodafone is een rapport te downloaden waarin dieper wordt ingegaan op de mogelijkheden die IoT te bieden heeft aan bedrijven.

Meer informatie: IoT trendrapport op Vodafone.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *