Meer dan 1000 redenen om op stap te gaan in Nederland

De gids Nederland Museumland is weer helemaal bijgewerkt. Ook al is er allerlei informatie beschikbaar op internet; deze gids blijkt als inspiratieboek nog steeds uitstekend zijn werk te doen.  Naast musea zijn in deze gids ook bezoekerscentra, dierentuinen, kastelen oudheidskamers en hortussen opgenomen.

Nederland MuseumlandNieuw in deze editie is het pictogram ‘Geschikt voor kinderen’ en per provincie een rubriek over bijzondere museumwinkels en -restaurants.

Museum uitzoeken
De museumgids is inmiddels toe aan de 20e druk en de uitgevers van de gids (Kosmos i.s.m. de Nederlandse Museumvereniging) hebben daardoor wel een beeld over het gebruik van de gids. Snelle selectiemogelijkheden zijn mogelijk gemaakt door pictogrammen onder aan elke museumbeschrijving:
– parkeergelegenheid voor auto’s
– parkeergelegenheid voor bussen
– bibliotheek
– museumwinkel
– koffie/thee verkrijgbaar
– maaltijden verkrijgbaar
– Internationaal Toegankelijkheid Symbool
– geschikt voor kinderen
– aangesloten bij de museum jaarkaart

Inspiratie
De gids is ingedeeld per provincie, en van elk museum wordt een korte beschrijving gegeven, inclusief het adres, openingstijden, toegangsprijs en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Zelfs voor de meest doorgewinterde museumbezoeker zit de gids nog vol met verrassende attracties. Wat wil je ook met meer dan 1000 opgenomen redenen om er op uit te trekken. Al eens gehoord van het bierreclamemuseum? (Breda), het fruitteeltmuseum? (Kapelle), het Oertijdmuseum? (Boxtel) of voor de koffieliefhebbers; museum Joure?, hier wordt de historie van Douwe Egberts tot leven gebracht.

De gids is verkrijgbaar bij de betere boekhandel, of via www.boekenwereld.com . De standaard verkoopprijs is € 14,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *