Luxe logiesaccommodatie op het platteland wint prijs VeKaBo

De plattelandsrecreatie heeft het luxere segment in de recreatiemarkt inmiddels ook ontdekt. Logeren bij de boer is niet meer alleen simpel, eenvoudig en goedkoop. Dat blijkt ook wel uit de verkiezing van de VeKaBo logiesacommodatie van het jaar. Die werd dit jaar uitgereikt aan De Martiene Plats in het Limburgse Venray; met o.a. een Boertel en een comfortabele B&B accommodatie en een luxe groepsaccommodatie.

martiene plats2

Hotelconcept voor het platteland
Concepten in de verblijfsrecreatie groeien steeds meer naar elkaar toe. Het Boertel is daarvan een mooi voorbeeld. De eigenaren; Leonoor en Piet van Osch spreken zelf van een ‘luxe hotelkamer bij de boer’; “Hier kunnen onze gasten logeren in een van de sfeervolle kamers met eigen badkamer, boven zijn 4 kamers en op de begane grond 2 kamers. De ‘Potstalkamer’ is een gezellige ontbijtkamer met knusse zithoek. Hier wordt ’s ochtends een uitgebreid boerenontbijt geserveerd met vers gebakken brood, broodjes, beschuit, vlees/kaas/zoet beleg, huisgemaakte jam, koffie, thee, melk, sap, vruchtenyoghurt, eitje van scharrel kippen.”

martiene plats1
Een verschil met een hotel is dat je ’s avonds rustig aan tafel kunt gaan zitten en napraten over de dag of in de zithoek lekker relaxen op de bank met een boek uit de boekenkast, krant lezen, TV kijken en genieten van een kopje koffie, glas thee of een drankje uit de koelkast.

Alle kamers verschillend
Nog een belangrijk verschil met een regulier hotel of Bed en Breakfast is dat in de Martiene Plats alle kamers een andere inrichting hebben. Dat hebben de eigenaren zelf met veel zorg gerealiseerd. De accommodatie heeft ook nog enkele centrale voorzieningen die je weer eerder zou verwachten bij bedrijven uit de verblijfsrecreatie (camping, bungalowpark). Zo is er een centrale speelruimte in de kindvriendelijke loods, een speelweide, fietsverhuur en een jeu de boulesbaan.

Afgelopen jaar heeft de accommodatie veel profijt gehad van de Floriade. Het komt de beheerders dan ook goed uit dat zij dit jaar de VeKaBo-prijs voor beste accommodatie hebben gewonnen. Dat levert standaard extra publiciteit op; en daarmee meer gasten.

Meer informatie: www.martieneplats.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *