Kisdslocator wint Noviteiten Award

Op vakanties en dagjes uit gebeurt het maar al te vaak; ouders die hun kind ‘kwijt’ zijn. Kinderen zijn meestal lekker aan het spelen. De stress zit vooral bij de ouders. Met de Kidslocator, een app om de locatie van kinderen te bepalen, krijgen ouders een een digitaal oogje bij. Dat brengt rust en draagt bij aan een onbezorgde vakantie. Voor de jury van de Pleisureworld Noviteiten Award was dit dan ook een belangrijk reden om de prijs aan dit product toe te kennen.

map-locationDe Kidslocator (www.findthesquirel.com) werkt met een polsbandje en een aantal slim geplaatste Bluetooth beacons op het terrein. De ouders downloaden een app op hun mobiele telefoon die continu de locatie van hun kinderen in de gaten houdt. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat er een alarm afgaat als kinderen in een verboden zone komen (bijvoorbeeld in de buurt van water). Er is ook een optie met een kaart beschikbaar waardoor je altijd even kunt kijken waar je kinderen spelen.

Voordelen voor recreatiebedrijven
Zoekgeraakte kinderen zorgen voor stressmomentjes en vragen om extra tijd en aandacht. Met de Kidslocator wordt een oplossing geboden voor dit probleem. Het is prima mogelijk om de kosten door te berekenen aan de gasten door aan de polsbandjes een verhuurprijs te koppelen. Je biedt immers een meerwaarde aan de bezoeker; onbezorgdheid.

findthesquirrelJurybeoordeling
Erik Hordijk, voorzitter van de jury beaamde dat het elk jaar erg lastig is om noviteiten te beoordelen omdat de variëteit zo enorm groot is; “het is appels met peren vergelijken”. Vandaar dat de jury werkt met indicatoren waarop de producten een rating krijgen. De kidslocator scoorde o.a. zeer goed op: ‘innovatief: nieuwe oplossing voor bestaand probleem.’ en ‘marktpotentie; praktisch toepasbaar in de recreatiemarkt.’

Meer informatie over de andere twee genomineerde producten: Artikel over de drie finalisten

Meer informatie: www.findthesquirrel.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *