Juni is crowdfundingmaand kinderboerderijen

Bijna 40 kinderboerderijen doen mee aan de Kinderboerderijen Actief Toer. Dé speciale crowdfundingmaand voor kinderboerderijen. Dit jaar is de 5e editie van de Kinderboerderijen Actief Toer.

De kinderboerderij is een plek waar je een unieke ontmoeting kan hebben met boerderijdieren. Een belevenis dicht bij huis en voor herhaling vatbaar. Tijdens de Kinderboerderijen Actief Toer spaart iedere kinderboerderij om een specifieke wens in vervulling te laten gaan. Van nieuwe kippenhokken, een koeienborstel, speelattributen op erf tot de aanleg van een natuurpad. In totaal hebben de kinderboerderijen bijna €30.000 nodig om alle spaardoelen te realiseren.

Bezoekers en fans van kinderboerderijen worden deze junimaand uitgenodigd: “Ga naar www.kinderboerderijenactief.nl/actief-toer en doe voor 1 juli een donatie voor de kinderboerderij naar keuze. De kinderboerderij verzint graag een leuke tegenprestatie!”

Volop acties en activiteiten
Tijdens de actiemaand is er van alles te doen op de deelnemende kinderboerderijen. Lekkere pannenkoeken bakken en eten voor het goede doel, een schaapscheerfeest en kleine activiteiten zoals voorlezen tussen de dieren. Heel veel kinderboerderijen hebben een ‘KinderzwerfboekStation’ waar bezoekertjes boekjes uit mee kunnen nemen, lezen en ook weer (andere) boekjes in terug kunnen zetten. Tijdens de actiemaand zijn er heel veel momenten waarop uit een speciaal voorleesboek voorgelezen.

Opbrengsten afgelopen jaren
Tijdens de vorige 4 edities hebben de kinderboerderijen dankzij de bezoekers via de Kinderboerderijen Actief Toer totaal bijna € 150.000 binnengehaald om wensen in vervulling kunnen laten gaan.

De Kinderboerderijen Actief Toer is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *