Internationaal toerisme in Europa en Nederland maken goede start in 2018

Uit het eerste kwartaaloverzicht 2018 van de European Travel Commission (ETC) blijkt dat het Europees toerisme een goede start heeft gemaakt. Ook de vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn uitstekend. Nederland en België worden gekenmerkt als landen met een volwassen toeristische economie die desondanks toch twee-cijferige  groei wisten te realiseren.

De ETC verwacht voor 2018 uit te komen op 4% groei voor toerisme in Europa. De groei krijgt een impuls dor de intra-Europese reizen, de groei van toeristen uit opkomende markten en de algemene groei van de wereldeconomie.

De uitdagingen die ETC directeur ziet voor toerisme in Europa: “De markt moet inspelen op de vraag naar een beter gepersonaliseerd aanbod, het beter faciliteren van bezoek uit niet-Europese landen en het aanpakken van uitdagingen op het gebied van nieuwe technieken, duurzaamheid, technologie en sociale vraagstukken.”

Groei uit China
De ETC ziet een belangrijke impuls voor het Europees toerisme dankzij de groei van gasten uit China. Die groei krijgt een impuls doordat de middenklasse, die in staat is om te reizen, in omvang toeneemt. Ook de vliegverbindingen met Europese landen nemen toe. Tot slot blijkt ook dat de procedures voor een toeristenvisum aanzienlijk zijn versoepeld.
HEt jaar 2018 is uitgeroepen tot het EU-China toerismejaar. De diverse activiteiten die in dit jaar worden ontwikkeld geven het toerisme van China aan Europa nog een extra impuls.

meer informatie: http://etc-corporate.org/reports/european-tourism-2018-trends-and-prospects-(q1-2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *