Grote campagne om aandacht te vragen voor schone stranden

Op donderdag 1 augustus is de MyBeach Cleanup Challenge 2013 van start gegaan. Een team van Stichting De Noordzee gaat de héle Noordzeekust opruimen en het afval tellen. Het doel is om mensen te informeren over afval op het strand en in zee, en het afvalprobleem in kaart te brengen. In 24 dagen loopt het team maar liefst 350 kilometer over het strand, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. Tijdens deze landelijke opruimtocht bezoekt het team alle MyBeaches waar kunstenaars en muzikanten zullen optreden. Stichting De Noordzee roept iedereen op om te helpen en zich via de website in te schrijven voor één (of meerdere) etappes van deze schoonmaakactie.

strand
De topattractie van Nederland (zeker op warme dagen)

Touwen en netten meest gevonden afvalitems
Met de MyBeach Cleanup Challenge 2013 wil Stichting De Noordzee aandacht vragen voor het groeiende afvalprobleem in zee en op de Nederlandse stranden. Eerdere opruim- en telacties van strandafval van Stichting De Noordzee tonen aan dat er per honderd meter strand gemiddeld 450 stuks afval liggen. De meest gevonden afvalitems op het strand zijn:
1. Touwen en netten
2. Plastic zakken
3. Flessendoppen
4. Sigarettenpeuken
5. Snoep- en snackverpakkingen

Het afval wordt geteld aan de hand van de Strandscanner app, die na afloop van de telling de gegevens doorgeeft aan een centrale database. Met gegevens over de hoeveelheid en het soort afval kan Stichting De Noordzee het probleem bij de bron aanpakken.

Android: Download de strandscanner
iPhone: Download de strandscanner

Samen opruimen voor schonere stranden
Stichting De Noordzee roept iedereen op om een handje te helpen tijdens de MyBeach Cleanup Challenge 2013. Wie in de buurt is, kan spontaan meelopen. Geïnteresseerden die zich vooraf inschrijven via de website maken kans op vier overnachtingen in een huisje aan het strand bij MyBeach Noordwijk.

Aanmelden kan via www.mybeach.info
Meer informatie: www.noordzee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *