Geversduin en De Sprookjescamping in de prijzen op het ANWB kampeergala

Twee Nederlandse campings wonnen een hoofdprijs in de Europese verkiezing door de ANWB. Sprookjescamping De Vechtstreek uit Rheeze won de prijs voor beste gezinscamping; Camping Geversduin won de ANWB/KCK innovatie Award. De bedenker van de innovatieve Groentehuisjes, Frank van Vught, overleed in december. De prijs werd, onder luid applaus, nadrukkelijk aan hem opgedragen.

tp-groentehuisje-211-300x199
het groentehuisje

Innovatie Award
De groentehuisjes op camping Geversduin staan symbool voor een werkwijze die de betrokkenheid van de camping weergeven met de gasten, de omgeving en de natuur. De gasten krijgen een bijzondere ervaring voorgeschoteld; wonen in een huisje dat helemaal begroeid is met gezonde etenswaren. En niet alleen de huurders van het huisje profiteren; ook andere gasten mogen oogsten en de planten verzorgen. Het belangrijkste beheer van de groente wordt verzorgd door mensen uit de omgeving; die daarmee ook betrokken worden bij de camping. Het hele project heeft tot del om kinderen (groot en klein) wat kennis bij te brengen over de groene omgeving.
Naast de groentehuisjes heeft de camping ook een reeks van activiteiten die gericht zijn op de mens in de natuur.
Tijdens een bezoek dat Pretwerk eerder zit jaar bracht aan de camping werd nog kritisch gekeken naar de ANWB en ADAC normeringen. Die zijn gebaseerd op punten. Door de groene strategie zal de camping bijvoorbeeld nooit een zwembad openen. En ook Wifi is niet op de hele camping aanwezig omdat een belangrijk deel van de doelgroep een stralingsvrije omgeving op prijs stelt. Met deze prijs is er dan toch nog een mooie waardering gekomen voor de camping die heel bewust haar keuzes maakt.
De prijs werd in ontvangst genomen door Dionne van Vught, vrouw van de onlangs overleden campingmanager van camping Geversduin, Frank van Vught. Hij is de bedenker van het Groentehuisje. De prijs is aan hem opgedragen. Mooi ook om te horen dat hij vlak voor zijn overlijden nog te horen heeft gekregen dat hij de prijs zou gaan winnen.
Meer informatie: www.geversduin.nl

sprookjescamping
parade op de Sprookjescamping

Familiecamping
De jury was vol lof over Sprookjescamping De Vechtstreek in Rheeze waar de kinderen dagelijks in een grote vrolijke optocht worden opgehaald van hun kampeerplekken. Een totaalconcept van animatie waarmee deze camping kinderen in de leeftijd van acht tot tien jaar een onvergetelijke vakantie bezorgt. Eigenaren Dick en Jolanda van der Veen zijn ontzettend trots op het team, de Sprookjesfiguren en alle gasten die op de Sprookjescamping gestemd hebben.
De Sprookjescamping is gevestigd in een zeer competitieve regio De Vechtstreek. Maar liefst 6 campings uit deze regio ontvingen onlangs het predikaat ‘Best Camping’.
Meer informatie: www.sprookjescamping.nl

De andere prijswinnaars:

De camping met de beste huuraccommodaties
Hvidbjerg Strand Ferie Park in Blåvand, Denemarken
Deze camping overtreft zich met nieuwe en exclusieve cabins, waaronder de Fisherman’s Cabins die deels in het water staan en een eigen jacuzzi op het terras hebben. www.hvidbjerg.dk

Fraaiste Charmecamping
Camping Anderegg in Waimes, België
Kampeerplekken met uitzicht op de mooie natuur van de Hoge Venen, rust en hele gastvrije eigenaren.
www.campinganderegg.be

De beste naturistencamping
Naturist Camping Valalta in Rovinj, Kroatië
Hier vindt de naturist alles wat een camping moet bieden: Privacy, ruimte en veel voorzieningen waardoor men het terrein niet perse af hoeft.
www.valalta.hr

Meer informatie: www.anwb.nl/kamperen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *