Friese ondernemers werken samen aan E-bike aanbod

Het Friese merengebied heeft er een uniek toeristische product bij. Bij ruim 20 recreatie- ondernemers in die regio staan 150 e-bikes waarmee hun gasten, indien gewenst met een one-way ticket, het gebied kunnen verkennen. Om dit mogelijk te maken hebben vier rijwielhandelaren, de TRO Fries Merenland en Batavus de handen ineen geslagen in het project E-bike Fryslân. Beleef Friesland ondersteunt dit project in de promotie en vult hiermee de Friese ‘etalage’.

e-bike friesland
Dicht netwerk van verhuurpunten
Gedeputeerde Jannewietske de Vries loste vandaag met de betrokken ondernemers het startschot voor het project. ‘Dit project is een verrijking voor het toeristische product van Friesland’, aldus de gedeputeerde. Toeristen genieten zo zorgeloos van de weidsheid van Friesland met haar meren, vaarten, bossen en kliffen. ‘Dankzij het one-way ticket principe haalt de gebruiker de e-bike op bij het ene verhuurpunt en kan hij deze bij het andere punt weer achterlaten,’ aldus Sjoerdtje de Visser, projectleider van E-bike Fryslân. Er zijn op dit moment 26 verhuurpunten verspreid door de regio en daar er komen nog meer bij. De Visser: ‘We willen de dekking in het gebied zo groot mogelijk maken, zodat een verhuurpunt altijd dichtbij is.’

Onderdeel van ‘Beleef Friesland’
De officiële start van E-bike Fryslân is ook de start van het thema ‘Fietsen en Wandelen’ in de campagne Beleef Friesland, water en méér! ‘Fietsen op een e-bike is hip. Niet alleen 55+ers, maar ook jongeren stappen tegenwoordig op een elektrische fiets’, aldus Hanita van der Schaaf van Beleef Friesland. In de Friesland promotie laten we zien dat er naast water nog méér te beleven is. Voor fietsen en wandelen heeft de provincie ook volop mogelijkheden. De nieuwe routekaart toont ook de oplaadpunten voor fietsers op een e-bike. Deze (gratis) kaart is uitgebracht door Beleef Friesland en Tourist Info Fryslân. Naast fiets- en vaarroutes staan er toeristische highlights op. Met commercials, advertenties, social media en redactionele artikelen promoot Beleef Friesland de komende periode het fietsen en wandelen in Friesland. In de volgende campagneblokken worden de thema’s ‘erop uit’ en ‘proef de cultuur’ in de etalage gezet.

Het bijbehorende reclamespotje:

Meer informatie: www.beleeffriesland.nl/fietsen-en-wandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *