Fontein van 100 meter hoog nieuwe landmark Midden Limburg

Op maandag 2 juli krijgt recreatiepark Fun Beach Event en Leisure Park er een nieuwe attractie van topformaat bij: Fun Beach Fountain. De reuzenfontein heeft een maximale spuithoogte van 100 meter. Hiermee verrijst in het Midden-Limburgse Maasplassengebied één van de hoogste fonteinen van de wereld!

Lichtshow
Het idee voor Fun Beach Fountain ontstond doordat de directie van het Fun Beach Event & Leisurepark een unieke attractie wilde realiseren om het Midden-Limburgse Maasplassengebied nόg beter op de kaart te zetten. Het recreatiepark liet zich daarbij inspireren door het Drielandenpunt in Vaals. Net zoals het Drielandenpunt de onbetwiste landmark is voor Zuid-Limburg, zo moet ook Fun Beach Fountain uitgroeien tot de absolute blikvanger in het Midden-Limburgse Maasplassengebied. Een team van Midden-Limburgse ingenieurs en gespecialiseerde bedrijven onder leiding van Maasbrachtenaar Sjef van der Horst werkte ruim anderhalf jaar aan de complexe technische installatie die achter de reuzenfontein schuilgaat. Het resultaat is dan ook indrukwekkend: het water komt met een snelheid van 250 km uit de spuitmond, goed voor een 100 meter hoge straal. Op termijn zal Fun Beach Fountain tussen de 140 en 150 meter hoog gaan spuiten. Momenteel wordt er druk gewerkt aan het optimaliseren van de gehele technische installatie. De reuzenfontein kan ook een breed waterscherm spuiten van 50 meter breed en 30 meter hoog waarop de meest bijzondere beelden kunnen worden geprojecteerd, hetgeen een feeëriek schouwspel oplevert. Op aanvraag kan een fonteinlichtshow op maat worden getoond.

Interactief
Alleen al de imposante aanblik van Fun Beach Fountain maakt een bezoek aan het Fun Beach Event & Leisurepark méér dan de moeite waard. En wie de fontein van heel dichtbij wil bewonderen, kan daarvoor zelfs een sloep reserveren. In de avonduren wordt Fun Beach Fountain fraai uitgelicht door enorme LED-lampen; de meest krachtige lampen die momenteel verkrijgbaar zijn. De techniek gaat zelfs zo ver dat in de toekomst ook interactie mogelijk is met de reuzenfontein. Bezoekers kunnen dan zélf de spuitduur, de spuithoogte en de verlichting bepalen.

Showtijden
Fun Beach Fountain is een sterk staaltje van technisch vernuft. De installatie weegt in totaal 50.000 kilogram en is met behulp van een megakraan van 400 ton in het water gelegd. De reuzenfontein ligt overigens niet vast op één punt, maar drijft op het water en is dus verplaatsbaar. Bij het ontwikkelen van deze topattractie stond veiligheid uiteraard voorop. Zo wordt bij harde wind de spuithoogte automatisch aangepast en vormt de fontein tijdens het spuiten geen enkel gevaar voor zwemmers en vissen. De reuzenstraal van Fun Beach Fountain zal meerdere keren per dag te bewonderen zijn. De shows zijn wisselend, afhankelijk van het seizoen. Op de website van het park staan de globale tijdsblokken van de shows vermeld. De exacte tijden worden in het eveneens op het recreatiepark gelegen Strandpaviljoen Wakers Lounge bekendgemaakt.

Op maandag 2 juli om 17.30 uur wordt Fun Beach Fountain op het Fun Beach Event & Leisurepark, Velkenskamp 1 in Panheel, officieel in gebruik genomen door Gedeputeerde Eric Geurts van Provincie Limburg, Wethouder Johan Lalieu van Gemeente Maasgouw en Luc van Engelen, eigenaar van Fun Beach Event & Leisurepark.

Meer informatie: www.funbeach.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *