Europeanen massaal op reis tijdens de kerstdagen

Uit wereldwijd onderzoek van Hotels.com blijkt dat de kerstdagen dit jaar veelal buiten de deur worden gevierd. Meer dan de helft van de ondervraagde Europeanen en driekwart van de ondervraagde Nederlanders brengt de kerstdagen niet thuis door.

kerstbal

59% van de ondervraagde Europeanen is van plan om de kerstdagen niet thuis door te brengen. Ook Nederlanders zijn van plan om dit jaar op reis te gaan met Kerstmis, 49% van de ondervraagde Nederlanders is van plan kerst dit jaar op een andere plek in Nederland te vieren dan thuis en 25% is van plan om Kerstmis in het buitenland te vieren.

Quality time
In het onderzoek worden de voorkeuren van Europeanen tijdens de kerstdagen in kaart gebracht. Daarnaast laat het onderzoek zien dat 32% van de  Europeanen die naar het buitenland gaan tijdens de kerstdagen, dit doen om quality time te hebben met hun naasten. 13% wil tijdens kerst iets nieuws proberen, nog eens 13% wil een nieuwe kerstervaring opdoen en 12% van de ondervraagden wil de winter ervaren op een koude bestemming.

Witte kerst
Aan alle respondenten is gevraagd of zij zon of sneeuw prefereren tijdens de kerstdagen. 67% geeft de voorkeur aan zon, 33% wil liever een witte kerst. In alle gevallen hoort de klassieke kerstboom erbij, 66% van de ondervraagden verkiest deze namelijk boven een palmboom.

Over het algemeen zijn de Nederlanders iets reislustiger tijdens de kerstdagen (26%) dan de gemiddelde Europeaan (22%). Nederlanders hechten hierbij minder waarde aan de traditionele manier van kerst vieren, thuis met familie.

Bron: Persbericht Hotels.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *