Er verandert weinig aan vakantiegedrag herfstvakantie

Het NBTC kon dit jaar het persbericht van de afgelopen twee jaar kopiëren als het gaat om voorspellingen voor de herfstvakantie. Ook toen trokken 1,3 miljoen Nederlanders er op uit, waarvan 700.000 in Nederland bleven. In 2011 lag de verhouding op 650.000 binnenlandse en 650.000 buitenlandse buitenlandse vakanties.

herfstballonDe herfstvakantie is opgesplitst in regio’s. Op 11 oktober start de week vakantie in Noord Nederland. De regio’s Midden en Zuid Nederland zijn een weekje later aan de beurt (18 t/m 26 oktober). In België begint de herfstvakantie nog een weekje later; op 27 oktober. In de Duitse Deelstaat Nordrhein Westfalen is de herfstvakantie deze week (6 oktober) al begonnen en die duurt twee weken.

Bungalows en dagje weg
De meeste Nederlanders brengen de herfstvakantie door in eigen land. Met name de (luxere) bungalows zijn populair als verblijf. Ruim veertig procent van de binnenlandse vakanties wordt daarin doorgebracht. Wandelen en fietsen zijn de meest ondernomen activiteiten tijdens de herfstvakantie. Daarnaast is ook een bezoek aan een museum of attractiepark populair.

Buurlanden
Zo’n 600.000 Nederlanders gaan naar het buitenland tijdens de herfstvakantie. De buurlanden België en Duitsland zijn het meest in trek. Voor een korte zonvakantie zijn Spanje en Turkije populair.

Bron: o.a. NBTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *