Elke cent die je vandaag spaart, hoef je morgen niet te verdienen

centWe merken dat er nog nooit eerder zo laat werd gereserveerd als dit jaar. Gelukkig zijn de weergoden ons zeer gezind en boeken we nu volop!
Maar ook het veranderende boekingsgedrag heeft behoorlijk effect op onze financiële huishouding. Als gasten ipv net na de kerst reserveren, nu een dag van te voren boeken, dan zijn de aanbetalingen ipv januari ook pas in juli binnen. Hoe gaan we hiermee om?

Dat betekent dat we meer vreemd vermogen, langer aan moeten houden. We weten allemaal wat dat betekent! Wij hebben daarom nog eens extra kritisch gekeken naar alle uitgave. Want elke cent die ik nu niet hoef uit te geven, hoef ik morgen niet terug te verdienen.
We hebben kritisch gekeken naar onze contracten en vaste leveranciers. Zitten er contracten bij die stilzwijgend gewoon zijn verlengt en wellicht langzaam maar zeker erg ongunstig geprijsd zijn?
Hebben we verzekeringen af gesloten voor objecten die een dusdanige waarde vertegenwoordigen dat het niet meer de moeite van het verzekeren waard is? Kortom we hebben heel wat centen “gevonden” die we dit jaar niet hebben uitgegeven.

Heb jij ook gesneden aan de kostenkant? En waarin heb jij het mes gezet? Ik ben benieuwd naar je reactie!
Wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg
https://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *