Een Funpark als onderdeel van een evenement

In Arnhem wordt op 27 en 28 september Monster Jam XXL georganiseerd in de Gelredome. Monstertrucks vormen de kern van het spektakelweekend, maar er is ook veel ruimte voor een Funpark ingeruimd, dat is opgezet als een bescheiden attractiepark; maar dan voor één weekend.

Funpark
Het Funpark is dit jaar voor het eerst toegevoegd aan het evenement Monster Jam (dat al voor het 10e jaar in Arnhem wordt georganiseerd.) Een groot deel van de attracties wordt verzorgd door mediapartner Nickelodeon, dat daarmee natuurlijk ook haar bekende characters uit de TV series meeneemt. Daarnaast zijn er relatief eenvoudige attracties aan toegevoegd die passen bij een tijdelijk evenement. Het Funpark is in eerste instantie gericht op kinderen, maar de diverse battles zorgen er voor dat ook de ouders uitgedaagd kunnen worden om de sportieve strijd aan te gaan met hun kinderen.

plattegrond van het Fun Park
plattegrond van het Fun Park

De activiteiten die onderdeel uitmaken van het Funpark:

  • Nickelodeon Stormbaan (onderdeel van de Nickelodeon Battle)
  • Springkussens
  • Sponge Bob Ananas huis
  • BMX Track- waar je natuurlijk zelf kunt crossen
  • Slackline (onderdeel van de Nickelodeon Battle)
  • Slowbiking Track (onderdeel van de Nickelodeon Battle)
  • Free-running workshops en track- na het kijken mag je het zelf proberen!
  • Schminkers – word geschminkt als jouw favoriete Monster Jam held
  • Typisch Hollandse battle: Kop van Jut en Klepel hangen (onderdeel van de Nickelodeon Battle)
  • Podium met optredens, presentaties en de veiling van Monster Jam en monster truck onderdelen ten behoeve van de Make a Wish foundationMattel Hot Wheels Play Area

Nieuwe combinaties maken
Monsterjam XXL is een evenement dat de hele wereld over trekt en diverse extreme vormen van motorsport laat zien, waarbij de gethematiseerde Monstertrucks de show stelen. De Freestyle Battle zal gestreden worden tussen Team Marvel en Team Destruction. Ook de FMX-ers (Freestyle Motocrossers) proberen de teams met bizarre stunts naar de overwinning te helpen.
Ook Nederlandse helden van de motorsport (o.a. deelnemers uit de Dakar Rally) maken onderdeel uit van het programma. Tim & Tom Coronel zijn op de zaterdag aanwezig, en op zondag neemt Jurgen van den Goorbergh het stokje over.

Naast het Funpark kent de Monster Truck Show nog meer uitbreidingen:
De Pit Party wordt al wat langer georganiseerd. Hier kunnen bezoekers de monster trucks van dichtbij bekijken en de Amerikaanse bestuurders ontmoeten. De Amerikaanse drivers staan iedereen te woord, beantwoorden alle vragen, delen handtekeningen uit en laten van dichtbij hun monster trucks zien.
In samenwerking met een ROC is er ook een Tech Area opgezet. Hier kunnen grote en kleine kinderen meer leren over de techniek achter de motorsport.

Slim concept
De combinatie van een lifestyle evenement (rondom extreme motorsport), bekende Nederlanders, bekende TV characters en een programma waarin de bezoeker ook zelf actief kan deelnemen, klinkt in ieder geval veelbelovend. Om de kosten binnen de perken te houden is er gekozen voor bescheiden attracties en het gebruik van populaire attracties van een mediapartner. Deze opzet biedt ook volop mogelijkheden voor partners (attracties, merken, e.v.a.) om in te haken.

Meer informatie: www.monsterjam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *