Duurzaamheid en techniek zijn thema’s op Dag van de Sportaccommodatie

De Dag van de Sportaccommodaties op 8 maart in Houten ziet deze editie meer aandacht voor duurzaamheid en de nieuwe mogelijkheden die ontstaan dor technologische innovaties. In de laatste categorie wordt o.a. een sportzaal van de toekomst gevisualiseerd. De gaming-toevoegingen aan de sport maken het product ook voor recreatiebedrijven aantrekkelijk.

In de categorie technologische innovaties springt de presentatie van de i-Space Sports locatie in het oog. Daarin wordt toegewerkt aan de sportzaal van de toekomst: “Visualiseren en digitaliseren is van deze tijd en ontwikkelt zich razendsnel. Sport en spel houden ons lichaam in topconditie, dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Om Nederland meer aan het bewegen te krijgen is er een eigentijds concept ontwikkeld. De huidige generatie is met gaming, Facebook en Instagram gewend dat alles gevisualiseerd wordt en dat je alles mag ‘beleven’.” (meer informatie: www.pulastic.com)
Andere ontwikkelingen in techniek die worden gepresenteerd zijn o.a. een speaker die zorgt voor een prima muziekbeleving over een afstand van meer dan 100 meter; een akoestische sporthalwand voor optimale geluidsabsorptie en een lichtgewicht sportvloerbescherming die multifunctioneel gebruik van een sportvloer mogelijk maakt.

Verduurzaming van sportaccommodaties wordt een steeds groter focuspunt voor organisaties, verenigingen en gemeentes. Deze groeiende behoefte is duidelijk zichtbaar: het subsidiebudget van 6 miljoen euro dat de Rijksoverheid beschikbaar heeft gesteld voor de verduurzaming van sportaccommodaties is binnen een kleine twee weken bijna volledig uitgeput. Deze trend naar verduurzaming wordt op de beurs o.a. vertaald naar energiebesparende maatregelen en het gebruik van duurzame materialen.

De Dag van de Sportaccommodaties is de grootste vakbeurs voor ontwerp, bouw, inrichting, onderhoud en beheer van binnen- én buitensportaccommodaties. Professionals zijn welkom op 8 maart in de Expo te Houten. De beurs zijn er meer dan 150 exposanten. Daarnaast kunt u gedurende de dag gratis aanschuiven bij een uitgebreid lezingenprogramma.

Meer informatie: www.dagvandesportaccommodaties.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *