Duurste attractie ooit voor Sprookjes Wonderland Enkhuizen

Na een bouwtijd van twee jaar en een investering van 1,5 miljoen euro was gisteren de spannende dag aangebroken. De nieuwe attractie, vliegsimulator ‘De Hekspeditie’, werd geopend door gedeputeerde Jaap Bond. Sprookjes Wonderland Enkhuizen staat er om bekend dat zij hun attracties grotendeels in eigen huis ontwikkelen en bouwen; en dat zorgt vaak voor vernieuwende concepten.

De nieuwe attractie is opgebouwd uit twee delen, die elk zo’n 10 minuten duren. Per sessie kunnen er 35 mensen naar binnen.

Pre-show
Waar normaal de pre-show is bedoeld als zoethouderdje in afwachting van de echte attractie, speelt het voorprograma hier een belangrijke rol in het vertellen van het verhaal; “Heks hupsakee die eigenlijk niet zo goed kan toveren en liever met haar gasten wil gaan vliegen.” In dit gedeelte van de attractie zien we ook de meeste innovaties. Directeur Mathijs de Vries vertelt dat juist dit gedeelte ook de meeste tijd en zweetdruppels heeft gekost van het ontwerpteam. Er is o.a. gewerkt met een animatronic; de heks, die de hoofdrol speelt in het verhaal. Verder is er gebruik gemaakt van verschillende projectietechnieken om het verhaal betoverend neer te zetten. De Vries: “Het was vooral en hele klus om de techniek, die zich in een ruimte onder de show bevind, onzichtbaar te maken voor de bezoekers.”

Hoofdattractie
De hoofdattractie is gebouwd rondom een vliegsimulator die werd opgekocht uit een veiling van het voormalige Cape Holland in Den Helder. Bij de aankoop werd niet alleen de simulator op de kop getikt, maar ook de geluidsgeïsoleerde ruimte er om heen. In dit deel van de attractie vliegen de bezoekers op een vliegend tapijt achter heks Hupsakee op de bezemsteel aan. Het verhaal is duidelijk gericht op de jongere doelgroep van kinderen. Het verhaal is vooral leuk en vrolijk, maar verwacht geen spektakelstuk in de vorm van heftige bewegingen en effecten. De vlucht gaat grotendeels over het park en de omgeving. Dat is voor de passagiers dus een feest van herkenning, want nu zie je het park en het IJsselmeer ook eens van bovenaf. De technieken in de attractie zijn niet zo heel spectaculair. De beelden worden op een filmscherm voor de simulator geprojecteerd. (dus geen 3-, 4- of 5-D.) Het ontbreken van de extra dimensies blijkt de primaire doelgroep niet te storen. Veel kinderen uit de omgeving zijn goed bekend met heks Hupsakee en komen enthousiast terug van hun nieuwe avontuur.

Omlijsting
Bij het bezoek aan de nieuwe attractie mag, in dit geval, de omlijsting zeker niet onvermeld blijven. Heks Hupsakee heeft op dit park een prachtig nieuw onderkomen gevonden. De eerste indruk die het gebouw achterlaat is gewoon top; een bijzonder ontwerp, met een afwerking waarbij is gelet op de details. Deze kwaliteit past ook bij het park. Daarnaast zorgt ook de (kleurrijke) groenvoorziening voor een extra kwaliteit. De groenvoorziening in het hele park blijkt een samenwerkingsproject te zijn met een zaadveredelaar uit de regio, die hier zijn ‘showcase’ van heeft gemaakt.


De attractie heeft ook een eigen souvenirshop gekregen waar jonge heksjes en tovenaarsleerlingen hun inkopen kunnen doe en met een magisch aandenken naar huis kunnen gaan. Alhoewel het nog niet officieel naar buiten is gebracht, wordt er ook gepuzzeld op een bijpassende foodservice naast de attractie.

Een korte impressie uit de Hekspeditie:

Wat ook nog vermeldenswaardig is vanuit ondernemend oogpunt: Ondanks de vrij forse investering weet Sprookjes Wonderland de entreeprijs nog altijd vrij laag te houden. (€ 9,95) en ook de horeca en souvenirs in het park zijn bescheiden geprijsd. Zie ook ons eerdere artikel over de Low budget strategie van Sprookjes Wonderland Enkhuizen

Meer informatie: www.sprookjeswonderland.nl/rondkijken/attracties/hekspeditie/

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *