Dirk Lips wordt ereburger van Brabant tijdens opening Safari Resort Beekse Bergen

Vakantiebestemmming Safari Resort Beekse Bergen is op 18 april officieel geopend. Tijdens de opening werd Dirk Lips, directeur en grootaandeelhouder van Libéma, onderscheiden met de provinciepenning en daarmee het ereburgerschap van de provincie Noord-Brabant.

Dhr. Lips ontvangt provinciepenning en het ereburgerschap van Noord-Brabant.

Dhr. Pauli, gedeputeerde economie van de provincie Noord-Brabant, opende samen met dhr. Van der Vloed (Algemeen directeur Philips Lighting Benelux) en dhr. Palmen (burgemeester van Hilvarenbeek) het Safari Resort Beekse Bergen officieel met een druk op de openingsknop om de savannes voor het eerst magisch te verlichten.

Het nieuwe Safari Resort
De realisatie van Safari Resort Beekse Bergen vergde een investering van een kleine 100 miljoen euro. In een gebied van 42 hectare is het resort gerealiseerd. Gasten verblijven er in luxe lodges, safaritenten en boomhutten verspreid langs savannes en bosgebieden met de meest bijzondere dieren. Niet alleen overdag, ook in de avond genieten gasten van een spectaculair uitzicht vanaf het terras van hun accommodatie. Philips Lighting heeft bijzonder mooi licht weten te creeëren wat ’s avonds subtiel de bomen op de savannes verlicht. Frank van der Vloed; “Hoe verlicht je ’s avonds een savanne, hoe creeer je maanlicht waarbij dieren zich prettig voelen? Dat was voor ons een compleet nieuwe uitdaging en we zijn er in geslaagd dit te realiseren. Met energiezuinige ledverlichting waarmee veel verschillende lichtsettings kunnen worden gemaakt. Het eindresultaat is een unieke beleving en ik hoop dat veel mensen ervan zullen gaan genieten.”

Versterking verblijfstoerisme en werkgelegenheid in Brabant
Met deze uitbreiding waarborgt Libéma de unieke en hoogwaardige dag- en verblijfsrecreatieve in Nederland. Het resort is innovatief en duurzaam gebouwd volgens het cradle to cradle (C2C) principe, all-electric. De komst van het resort versterkt het (meerdaagse) verblijfstoerisme en de werkgelegenheid in Brabant. Gedeputeerde economie van de provincie Noord-Brabant, Bert Pauli: ‘De vrijetijdssector van Brabant zit in de lift. De provincie weet sinds een aantal jaren meer bezoekers te trekken, die langer blijven en meer besteden. Nieuw aanbod, zoals dit bijzondere vakantieverblijf, geeft daaraan een extra impuls. Het genereert inkomsten voor de vrijetijdssector, toeleveranciers en aanverwante sectoren zoals cultuur.’

Ecologische hoofdstructuur
Gedurende de ontwikkeling van Safari Resort Beekse Bergen stond het landschappelijk raamwerk centraal. In nauwe samenwerking met Stichting Milieufederatie Brabant is een plan gemaakt om de ecologische hoofdstructuur van het gebied te behouden en beschermen. De natuur- en landschapswaarden zijn van essentieel belang voor het in stand houden van een attractief en recreatief klimaat.

Safari Resort Beekse Bergen ontvangt haar eerste gasten op maandag 23 april.

Meer informatie: www.beeksebergen.nl

Eén reactie

  1. Dit is een oproep om zoveel mogelijk oneigenlijk gebruik te maken van de onkunde van overheden. Met decennia oneigenlijk gebruik van belasting- en subsidieregels word je gewoon ereburger. Dirk Lips is symbolisering van vermenging boven- en onderwereld. Zoals hij zelf zegt spreekt hij Chinees met bestuurders en ambtenaren die totaal niet begrijpen en instemmend jaknikken op ridicule voorstellen in de hoop toerisme aan te wakkeren. Staat nummer 2 van de lijst Lavrijsen van Laco?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *