Dieren als toeristisch product: goed of fout?

De Groeneveld Conferentie van 13 juni a.s. -hét toonaangevende Nederlandse evenement voor netwerken en kennisuitwisseling over duurzaam (uitgaand) toerisme- staat dit jaar in het teken van ‘Dierenwelzijn en toerisme’. De organisatie laat weten dat de discussie zeker ook interessant is voor de binnenlandse toeristisch/recreatieve sector. 

 

Beverexcursie in de Biesbosch
Beverexcursie in de Biesbosch

En waar kan dat beter worden georganiseerd dan in het 100-jarige Koninklijke Burgers’ Zoo in  Arnhem? Laat u verrassen door inspirerende sprekers, terwijl u geniet van het uitzicht op de Oost-Afrikaanse savanne waar de zebra’s, giraffen en neushoorns lopen.

Dieren als onderdeel van het toeristisch product: goed of fout?
Binnen het toeristisch product worden regelmatig excursies aangeboden waarbij dieren betrokken zijn zoals rijden op een olifant of kameel, safari’s of whale watching. Ook op de bestemming komen vakantiegangers in aanraking met dieren. Voor reisorganisaties is het soms lastig te bepalen wanneer een excursie bijdraagt aan het behoud van een diersoort of wanneer juist dierenwelzijn in het gedrang komt. Niet altijd is dit zo zwart/wit, goed of fout.

Nationale en internationale sprekers geven inzicht en bieden mogelijk handvatten hoe hiermee om te gaan. Met diverse dierenwelzijnorganisaties gaan we op een interactieve manier aftasten waar grenzen liggen en of te bepalen is wanneer excursies ‘goed’ of ‘fout’ zijn.
Kortom: Het belooft een beestachtige conferentie te worden!

Meer informatie en aanmelden: www.idut.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *