De wereldpotentie van Park 21 in de Haarlemmermeer

Het Canadese Forrec, dat leisureconcepten ontwikkelt, is bijzonder enthousiast over de ontwikkelingen op de ontwikkelingen rondom Park 21 in de Haarlemmermeer. Steven Rhys van Forrec over de locatie; “Het gebied heeft de potentie om zich te ontwikkelen tot een destinatie met een internationale aantrekkingskracht.”

park21Internationaal uniek
Op de European Attraction Show in Parijs maakt Rhys graag even tijd vrij om de plannen met Park 21 toe te lichten; “Het is uniek dat er in een dichtbevolkte omgeving in Europa, naast topbestemming Amsterdam, een gebied van 1000 ha vrijkomt voor recreatie (waarvan 300 ha voor een attractiezone). De nabijheid van Schiphol en andere goede verbindingen maakt dit gebied tot een kansrijke locatie voor een internationale trekpleister van allure. En dan is er nog de welwillendheid van de locale overheden die pro-actief meewerken aan gunstige vestigingsomstandigheden en randvoorwaarden.”

Destinatie
Het bedrijf Forrec maakt samen met LDP en M2Leisure een masterplan voor het gebied, waarbij LDP vooral de financiële doorrekening van plannen op zich neemt. M2 Leisure is betrokken bij de ontwikkeling van een passende attractie voor het gebied. De opdracht voor Forrec valt in twee delen uiteen:

  • – Er wordt gewerkt aan een plan om investeerders te trekken. Dat betekent niet dat er een uitgewerkt concept komt voor een attractie, maar eerder een masterplan met randvoorwaarden die nodig zijn voor een investeerder om zijn plannen te ontwikkelen.
  • – Deel twee is het in kaart brengen van het unieke verhaal van de regio. Rhys ziet het als ideaalbeeld om het gebied als ‘destinatie’ te ontwikkelen. De verbindende factor is daarin het unieke verhaal van het gebied. Een belangrijk onderdeel daarin is ook de verbinding tussen de attractiezone van 300 ha met de zone van extensieve recreatie.

Over de volgende fase, het vinden van investeerders en initiatiefnemers, kan Rhys nog niet zo veel mededelingen doen. Wel denkt hij, door de grote potentie van het gebied, dat internationale investeerders zeker geïnteresseerd zullen zijn: “Er zijn nog een aantal attractieketens die locaties zoeken in Europa. Voor hen is dit een prima locatie. Een Nederlandse ontwikkelaar heeft zeker ook zijn voordelen.” Wat ook vrijwel zeker is, is dat binnen het gebied meerdere ondernemers en partijen actief worden. Ook daarin moet een goede modus worden gevonden om de belangen op elkaar af te stemmen en de marketing van de bestemming te coördineren.

Half oktober worden de plannen uit de eerste fase gepresenteerd aan de locale betrokken partijen.

Meer informatie:
www.park21.info
Forrec (Leisure development)
Leisure Development Partners (LDP)

Als Nederlandse partij is M2 Leisure bij dit project betrokken. Enerzijds als partner met Forrec t.a.v. de idee en conceptvorming van het leisure concept (een verzameling van leisure faciliteiten/themas/attracties/ etc.) en anderzijds rechtstreeks bij Park21 betrokken als adviseur voor de ontwikkeling van de verblijfsvoorzieningen.

Een overzicht van artikelen over #Park21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *