Dag van de Openbare Ruimte; ook voor recreatiegebieden

De naam doet wellicht vermoeden dat ‘De Dag van de Openbare Ruimte’ vooral bedoeld is voor ambtenaren en beleidsmakers. Wie een recreatiebedrijf eens goed bekijkt ziet dat diverse voorzieningen op een recreatie- of attractiepark sterk overeen komen met de ‘gewone’ openbare ruimte.

We leven in een tijd waarin “beleven” centraal staat. Mensen zijn er steeds op uit om verrast te worden en laten zich leiden door hun gevoel. Openbare ruimte is hierin niet anders. Wat voel je? Wat stoort je? Hoe ervaar je alles om je heen? Wat werkt wel, en wat niet? Vragen die je jezelf als professional telkens moet stellen om de juiste keuzes te kunnen maken voor de gebruiker van de toekomst.

Beeldimpressie Dag van de Openbare ruimte in 2016:

Grootschalige buitenruimtes
Recreatiegebieden, vakantieparken, pretparken, sportvelden, en bedrijfsterreinen zijn niet de eerste termen die opkomen als men aan ‘openbare ruimte’ denkt. Toch zijn de behoeften aan inrichting, onderhoud en het beheer hetzelfde. Op de Dag van de Openbare Ruimte kun je bij meer dan 600 exposanten zien, voelen en ervaren hoe jouw buitenruimte ingevuld kan worden.

Naast de aanwezigheid van bedrijven en organisaties is er ook een uitgebreid lezingenprogramma in meerdere zalen. Hieronder vallen themalezingen over sport, spel en beweging, maar ook ontwerp, beheer en onderhoud.
De beursvloer is bij uitstek de gelegenheid om, onder het genot van gratis koffie, thee en fris, kennis te delen over deze ontwikkelende markt. De beurs richt zich op professionals, maar óók op burgers die zich betrokken voelen bij de ontwikkeling van hun eigen leef- en werkomgeving.

Alles voor recreatiegebieden
Het thema ‘Spelen’ vormt een groot onderdeel van de beursvloer. Denk bijvoorbeeld aan producenten van traditionele schommels, glijbanen en valdempende ondergronden, maar ook bedrijven met nieuwe initiatieven, zoals interactieve en educatieve speeltoestellen voor zowel jongeren als ouderen. Uiteraard komen alle andere aspecten van openbare ruimte ook aan bod, waaronder ‘Groen’, ‘Bestrating’, ‘Licht’, ‘Straatmeubilair’, ‘Landschapsarchitectuur & Ontwerp’ en meer.

Gratis toegang
De Dag van de Openbare Ruimte vindt plaats op woensdag 27 en donderdag 28 september 2017 in Jaarbeurs Utrecht. Naar verwachting zullen meer dan 6.000 bezoekers zich uitgebreid laten informeren over de allerlaatste trends en ontwikkelingen op het gebied van ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer.

Meer informatie: www.openbareruimte.nl

Eén reactie

  1. Ook interessant op de beurs: wat voor leuke dingen kun je doen met de virtuele ruimte in de openbare ruimte?
    Met een GPS gaming app voeg je magie toe aan de stad, natuur of recreatiepark.
    Het is de eerste beurs die Lightfind gaat doen. We zijn zeer benieuwd naar de reacties op onze noviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *