Cool Event Scheveningen trekt 150.000 bezoekers in ruim 2 maanden

Het ‘Cool Event Scheveningen’, dat plaatsvond van 11 november 2017 t/m 14 januari 2018, heeft 150.000 bezoekers getrokken. De tijdelijke winterse attractie bestond o.a. uit De schaatsbaan op het Kurhausplein, de Ice Expo op het strand en de Roetsjbaan op de boulevard naast de Pier.

SCHEVENINGEN – Opening van Cool Event aan de Scheveningse Boulevard
COPYRIGHT RONALD SPEIJER

Vorig jaar, toen nog de jubileumeditie (10 jaar) trok het event ook al een recordaantal van 130.000 bezoekers. ‘Het was weer een mooi seizoen met bijzondere evenementen en weer veel bezoekers! De Ice Expo was dit jaar een stuk groter en het thema ‘Feest aan Zee- 200 jaar Badplaats’ viel goed in de smaak! Mede dankzij de fijne samenwerking met onze partners hebben we weer veel mensen kunnen laten genieten van de talloze activiteiten van het Cool Event’’, aldus Sainah Reis, medeorganisator van Cool Event Scheveningen. Op 6 januari 2018 was het Cool Event tevens gastheer van het NK Ice Carving. Behalve de schaatsbaan, extra grote Ice Expo en Roetsjbaan, konden bezoekers dit jaar ook genieten van activiteiten als een bootcamp op de schaatsbaan, Ice Challenge in de Ice Expo, modeshow op het ijs, KNSB schaatsclinic, Icebyke Challenge en een demo Freestyle Ice Skating.

Over Cool Event
Cool Event Scheveningen tovert iedere winter de Haagse badplaats om tot winterparadijs met een schaatsbaan op het Kurhausplein, expositie met ijssculpturen op het strand en een roetsjbaan van ijs op de boulevard naast De Pier. Onder leiding van organisator Damiano D’Alba en zijn team slaan Haagse en Scheveningse ondernemers ieder jaar de handen ineen om dit evenement mogelijk te maken. Bijzonder dit jaar was de samenwerking met stichting Feest aan Zee – 200 jaar badplaats. Daarnaast wordt Cool Event mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, BKS Parking, Koninklijke Nederlandse Schaats Bond (project IJstijd), Buitengewoon Scheveningen, Belangenvereniging Kurhausplein en Palace Promenade.

De volgende editie van het Cool Event staat vooralsnog gepland voor 10 november 2018 t/m 13 januari 2019.

Meer informatie: www.cooleventscheveningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *