CBS publicatie: Toerisme en recreatie in cijfers 2012

Het CBS heeft de publicatie ‘Toerisme en recreatie in cijfers 2012’  uitgebracht. Dit is een compilatie van diverse nationale en internationale onderzoeken op het gebied van toerisme en recreatie. Dit overzicht van de toerisme- en recreatiesector beschrijft het gebruik van de Nederlandse logiesaccommodaties, vakanties van Nederlanders, de economische kant van toerisme en recreatie en de aantrekkelijkheid van diverse vormen van toerisme en recreatie. Ook zijn er enige cijfers over duurzaamheid in relatie tot de toerismesector in de publicatie opgenomen.

De publicatie heeft tot doel een actueel, samenhangend statistisch overzicht te geven van toerisme en recreatie in ruime zin. Dit terrein wordt op de volgende wijze ingevuld:

  • – De hoofdstukken 1 t/m 3 bevatten gegevens over het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking.
  • – Het aantal buitenlandse toeristen dat in ons land overnacht staat in hoofdstuk 4 vermeld.
  • – De aandacht in hoofdstuk 5 is vooral gericht op de relatie tussen de aanbodstructuur en het gebruik van diverse logiesaccommodaties.
  •  – In de hoofdstukken 6 en 7 wordt informatie gegeven over het recreatie- en vrijetijdsgedrag van de Nederlandse bevolking.
  • – In hoofdstuk 8 wordt ‘toeristisch Nederland’ in een internationaal perspectief geplaatst.
  • – Hoofdstuk 9 bevat gegevens over de economische betekenis van toerisme en recreatie in Nederland.
  • – Nieuw is hoofdstuk 10. Dit hoofdstuk is bedoeld om de lezer jaarlijks informatie te verschaffen over een relevant en actueel onderwerp binnen de Toerisme branche. Dit jaar is het gekozen onderwerp wederom duurzaamheid in relatie tot de toerisme sector.

De publicatie is online te bekijken in een pdf bestand, of als boekje te bestellen bij de Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Meer informatie: www.cbs.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *