Britse Alan Rogers Awards voor twee Nederlandse campings

Camping De Papillon (Denekamp) is verkozen tot mooiste landschapscamping van Europa tijdens de Award uitreiking van Alan Rogers en de Britse Caravan & Motorhome club.Vakantiepark Koningshof ontving de Runner-up prijs in de categorie ‘Progress Awards’.

Bij de landschapsprijs (Country Award) wordt gelet op de camping en de relatie met het omliggende platteland. De Papillon onderscheidde zich o.a. met een mooie grote visvijver voorzien van een zandstrand.

Ook de indoor zwemgelegenheid en de uitstekende restaurantvoorzieningen droegen bij aan de uitverkiezing.

Meer informatie: www.depapillon.nl

Progress Award

bij de progress Award wordt gekeken naar de bedrijfsvoering op het vakantiepark. Dit zijn campings die het afgelopen jaar flink hebben geïnvesteerd in vernieuwing en een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. De hoofdprijs in deze categorie ging naar Sportcamp Woferlut in Oostenrijk, die daarmee werd beloond voor de unieke combinatie van sport en wellness-voorzieningen.

De runner-up prijs in deze categorie ging naar Nederland: Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg. De uitverkiezing is vooral een waardering van het nieuwe centrumgebouw; het Polderhuis. De architectuur van dit gebou past in de omgeving van het Zuid-hollands polderlandschap en is geïnspireerd door bollenkassen en polderschuren. Het gebouw heeft daarom veel glas en licht en een opvallende industriële look.

In het nieuwe gebouw vinfdt je een supermarkt, horeca, wasserette, receptie en kinderspeelruimte onder één dak. Men kan bijvoorbeeld bij de supermarkt een broodje kopen, met een huisbereide pizza uit het snackcafé en een glaasje wijn van de bar (blurring). De huiskamer is het middelpunt van het gebouw waar zowel toeristen als locals elkaar kunnen ontmoeten.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *