Bezoek aan agrarisch gebied overtreft bezoek aan bossen

Bossen en agrarische gebieden zijn favoriet bij het bezoek aan groenblauwe gebieden voor recreatieactiviteiten. In 2012 werd het agrarisch gebied voor het eerst meer bezocht dan de bossen. Dat blijkt uit een verslag van het Compendium voor de Leefomgeving.

plattelandAgrarisch gebied in trek bij sportieve recreant
Sinds 2006 stijgt het percentage recreanten dat in hun vrije tijd het agrarisch gebied opzoekt. De stijging wordt vooral veroorzaakt door sportieve recreanten tussen de 25 en 40 jaar en 61 jaar en ouder. Wandelen, fietsen, wandelsport, joggen en wielrennen zijn de activiteiten die in het agrarisch gebied populairder zijn geworden. Recreanten van 61 jaar en ouder wandelen en fietsen relatief veel en doen meer aan wandelsport. Recreanten tussen de 25 en 40 jaar joggen en wielrennen relatief meer.
Bosbezoek vergrijst, want recreanten van 61 jaar en ouder laten de grootste stijging zien; een toename van 20% ten opzichte van 2010. Deze zijn wel actief, want fietsen en wandelsport worden in 2012 relatief meer dan andere activiteiten in het bos gedaan dan in 2010. Wandelen blijft echter ook in 2012 de meest favoriete bezigheid in het bos.

Natuurgebieden
Een bezoek aan een natuurgebied is ook in 2012 weer gestegen ten opzichte van voorgaande jaren, namelijk tot 5,5%. Bezoek aan zee bleek in 2012 het minst populair. Dit daalde tot net onder de 3%. Bezoek aan park, recreatiegebied en rivier-, plas- en meergebieden liet eveneens een daling zien.

Meer informatie: www.compendiumvoordeleefomgeving.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *