Bas Hoogland gaat Landal verlaten

Landal GreenParks mag per 1 januari 2015 op zoek naar een nieuwe commercieel directeur. Bas Hoogland (53) gaat na 18 jaar zijn post verlaten en heeft inmiddels een vakwerkhuis in het Limburgse Vijlen gekocht waar hij op bescheiden schaal overnachtingen gaat aanbieden.  Ook als inspirator en ideeënman voor de recreatiesector ziet Hoogland nog wel een rol voor zichzelf weggelegd. Hoogland: “Het is een bijzonder hectische baan en ik wil het wat kalmer aan doen. Dat is voor mij een stuk gezonder. Ik heb nu nog de motivatie en energie om iets nieuws op te zetten. Vandaar deze keuze.”

Bas Hoogland tijdens de opening van Landal Orveltermarke
Bas Hoogland tijdens de opening van Landal Orveltermarke

Op de website van Landaleigenaren geeft algemeen directeur Thomas Heerkens zijn reactie: “Kenmerkend voor Bas en hoog gewaardeerd is zijn enorme gedrevenheid voor de gast, wat onmiskenbaar een belangrijke waarde is in de cultuur van Landal GreenParks. Er is veel waardering voor Bas Hoogland zijn verdienste voor Landal. En respect voor zijn besluit om iets anders te gaan ondernemen.”

Nieuwe weg
De nieuwe uitdaging, met o.a. een verblijfsaccommodatie (zonder breakfast) en inspiratieklussen is voor Hoogland zowel een zakelijke als persoonlijke overweging geweest: “Zoals jullie weten geniet ik van het feit dat andere mensen het naar de zin hebben. En wellicht is ook bekend dat ik een groot liefhebber ben van het Zuid-Limburgse land. Deze combinatie heeft mijn vrouw en mijzelf doen besluiten een prachtig gelegen Limburgs vakwerkhuis in Vijlen te gaan exploiteren als (groeps-)accommodatie van max. ca. 18 personen en hier ook te gaan wonen. Ik zal me ongetwijfeld ook gaan inzetten om het mooie Limburg te promoten. Daarnaast ga ik na 1 januari a.s. mijn bijna 30 jaar marketing & sales ervaring in de leisure markt inzetten voor bedrijven die mijn passie en enthousiasme voor dit vak willen gebruiken.”

Hoogland heeft nu al de eerste aanvraag binnen van een bedrijf die hem graag voor een dag per week wil inhuren. Hoogland: “Dat komt allemaal wel erg snel. Ook Landal heeft al gepolst in hoeverre ik beschikbaar ben. Ik zal me daar nog op beraden. Voorlopig zit ik nog tot het eind van dit jaar bij Landal en dat heeft nu nog prioriteit.”
Landal gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe commercieel directeur. Zij gaan er van uit dat Hoogland in 2015 ‘…betrokken blijft voor specifieke opdrachten’.

Meer informatie: www.landal.nl/vertrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *