Avonturenpark Hellendoorn in Belgische handen

De Looping Group, een keten van attractieparken, waaronder Avonturenpark Hellendoorn, is overgenomen door investeringsmaatschappij Ergon. Ergon heeft in haar doelstellingen staan dat zij bij hun investeringen vooral kijken naar kansen op de langere termijn met ‘patient and friendly capital’. Met de recreatiesector heeft het bedrijf nog weinig ervaring.

Aquaventura Hellendoorn
Aquaventura Hellendoorn

De overname wordt in maart 2016 geëffectueerd. Avonturenpark Hellendoorn voelt zich overigens prima thuis binnen de Looping Group. Die is gericht op ontwikkeling van de keten en doet ook met enige regelmaat investeringen in de parken. De laatste grote investering in een attractie in Hellendoorn was het Slidepark Aquaventura die in juni 2013 werd geopend. Marketingdirecteur (v.h. avonturenpark) Rene Peul laat weten: “Ons moederbedrijf, Looping Holding, heeft een nieuwe eigenaar gekregen. Ons park blijft gewoon onder Looping opereren en deze wisseling van eigenaar zal geen invloed hebben op de dagelijkse gang van zaken op het park. Onder Looping functioneren wij al jaren zeer positief en we zijn er dan ook van overtuigd dat we onze opgaande lijn de komende jaren weten te continueren met interessante nieuwe projecten en parkverbeteringen”.

De Looping Group, onder leiding van Laurent Bruloy, werd in 2011 opgericht na de overname van 7 pretparken van Compagnie des Alpes. Sindsdien heeft de groep 4 additionele parken overgenomen in Frankrijk en Spanje. Looping realiseert vandaag een omzet van ongeveer 60 miljoen euro en is één van de Europese leiders in het uitbaten van regionale pretparken. De Groep bestaat uit 11 pretparken, waarvan 7 in Frankrijk (Planète Sauvage, Mer de Sable, Bagatelle, Mini Châteaux, Grand Aquarium de Touraine, Cobac Parc en Grand Aquarium de Saint-Malo) en 4 in andere Europese landen (Aquaparc du Bouveret in Zwitserland, Hellendoorn in Nederland, Pleasurewood Hills in Groot-Brittannië en Isla Mágica in Spanje).

Laurent Bruloy: “We kijken ernaar uit om samen met Ergon onze strategie van pan-Europese expansie verder te zetten en zijn ervan overtuigd dat Ergon’s sterke cultuur van externe groei onze ontwikkeling zal versnellen. Wij danken HIG voor hun hulp en steun in de afgelopen jaren”.

Wolfgang de Limburg, Managing Partner van Ergon, voegt toe: “We zijn blij om Laurent en zijn team te begeleiden in deze nieuwe ontwikkelingsfase voor de Groep. Looping is de tweede investering van Ergon in Frankrijk en we zijn vastbesloten het management team te ondersteunen om de groei en de ontwikkeling van de Groep in Europa te versnellen”.

Nicolas Teboul, Managing Director van Ergon Capital Advisors France, vult aan: “Looping is nu een toonaangevende speler in de Europese markt van regionale pretparken, waarvoor de sectorale vooruitzichten erg aantrekkelijk zijn”

Binnen de huidige investeringen van Ergon zit één bedrijf met een leisure component: de keten Saucalitos in Duitsland. Deze 30 restaurants worden geprofileerd als leisure restaurants, waarbij (Mexicaanse) cocktails centraal staan.

Meer informatie:
www.avonturenpark.nl
www.ergoncapital.com
www.looping-group.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *