Archeon krijgt zicht op uitbreiding

Tot grote opluchting van Archeon heeft de gemeenteraad van Alphen aan de Rijn op 26 januari ingestemd met een onderzoek naar uitbreiding van het museumpark. Een voorstel om te kijken naar een verhuizing van het park werd weggestemd, zodat de attractie zich nu weer kan richten op het doorontwikkeling op de huidige locatie.

de schepen liggen al in de opslag
Een van de belangrijkste onderdelen van de uitbreiding is het scheepvaartmuseum, waarin de Zwammerdamschepen een hoofdrol krijgen. Het park werkt toe naar de opening van het Scheepvaartmuseum in 2020. In de nieuwe plannen staat ook de bouw van nieuwe verblijfsaccommodatie in de vorm van en Romeins hotel. Op dit moment is er al verblijf mogelijk op de camping.

Archeon heeft als park ook een bewogen geschiedenis achter de rug. In 1996 ging het park bijna failliet. Na verkoop van het grootste deel van de grond (van 60 ha terug naar ruim 7 ha), is het park doorgestart op een bescheiden niveau. Inmiddels floreert het park weer en kijkt het naar groeikansen. Het grootste deel van het oorspronkelijke terrein is inmiddels omgevormd tot woonwijk, en ook voor de nog niet bebouwde delen liggen bouwplannen klaar. Om de uitbreiding van Archeon mogelijk te maken moeten de plannen voor 20 huizen door projectontwikkelaar BPD (v.h. Bouwfonds) worden geschrapt. Daar wil de gemeenteraad graag aan meewerken. (zie ook verslag van de gemeenteraadsvergadering op www.alphens.nl)

Een verdere uitwerking van de plannen door Archeon en de gemeente Alphen aan de Rijn wordt op 1 juli 2017 verwacht.

Meer informatie: www.archeon.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *