Almere op zoek naar verrassend concept voor recreatiepark

De gemeente Almere is op zoek naar dé innovatieve visie voor een recreatiepark in Boswachterij Almere Hout. Recreatieontwikkelaars, ondernemers en investeerders worden uitgenodigd mee te doen aan een ontwikkelcompetitie. De winnaar mag het gebied aankopen en zijn of haar plan uitvoeren.

Het gebied
Almere heeft niet veel verblijfsrecreatiemogelijkheden op dit moment. En dat terwijl Almere zo centraal in de Randstad ligt en een enorm groene en waterrijke omgeving heeft. Dát biedt dus kansen. In het gebied Boswachterij Almere Hout biedt de gemeente een goed bereikbare locatie ter grootte van ongeveer 8 hectare aan voor een kleinschalig park met recreatiewoningen.

De Boswachterij Almeerderhout is met circa 1.400 hectare het grootste bos- en recreatiegebied van Almere. Het bos is vanaf 1974 aangeplant om een wervend woonmilieu voor de nieuwe bewoners van Almere te creëren. In de omgeving van de locatie bevinden zich Stadslandgoed De Kemphaan, een golfbaan, Braambergen, land art objecten (zoals de groene Kathedraal) en diverse vaar-, fiets-, wandel-, en ruiterroutes.

Wat zoekt de gemeente?
Voor het gebied zoekt Almere een verrassend concept voor verblijfsrecreatie. De gemeente denkt niet aan een traditioneel recreatiepark, maar vraagt u ‘out of the box’ te denken. Wat is onderscheidend voor de plek? Waar is behoefte aan? Denk bijvoorbeeld ook aan combinaties met zorg, outdoor activiteiten, duurzaamheid, natuureducatie enzovoort. In het wedstrijdprogramma, dat te vinden is op www.almere.nl/competitierecreatiepark, leest u meer over de voorwaarden.

Wie kan er meedoen?
De gemeente is op zoek naar ervaren ondernemers en/of recreatieontwikkelaars. Een van de eisen in de competitie is dat de kandidaat het park daadwerkelijk kan realiseren en/of exploiteren. Maar ook partijen die bereid zijn te investeren in het idee van een ander, zijn van harte welkom. Er zullen namelijk ook kandidaten zijn die wel een idee hebben, maar niet beschikken over de kennis en middelen om het uit te voeren. De gemeente brengt hen dan in contact met potentiële ondernemers en investeerders. Wij organiseren hiervoor een markt.

Fasering
In de eerste fase dient u een visie in op de ontwikkeling van een recreatiepark en een indicatieve grondbieding. Vervolgens worden maximaal 3 inzenders uitgenodigd voor de tweede fase. Zij kunnen hun visie uitwerken in een businessplan en een ruimtelijk plan en doen hun definitieve grondbod. De winnaar mag zijn plan realiseren op de locatie.

Meer informatie: www.almere.nl/competitierecreatiepark

 

Serieus aan de slag met een nieuw bungalowpark?

Praktische ondersteuning vind je in het Handboek Bungalowparken, te bestellen bij Pleisureworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *