Aantal werknemers op kantoor Roompot bijna verdubbeld

Het aantal werknemers op het hoofdkantoor van Roompot Vakanties is de afgelopen twaalf jaar bijna verdubbeld. Om deze toename op te vangen wordt er een nieuwe hoofdvestiging gebouwd in Goes. CEO Jurgen van Cutsem gaf woensdag 4 juli het startschot door samen met Roompot-oprichter Henk van Koeveringe en Derk Alssema, wethouder Economische Zaken in Goes, de eerste symbolische heipaal in de grond te slaan. Er zullen nog 489 palen volgen.

Waar in 2005 nog 134,5 fulltimers in dienst waren, waren dat er in 2017 252,5. Dit aantal zal blijven groeien, verwacht de aanbieder van vakantiewoningen. In het nieuwe pand aan de Nansenbaan in Goes komen de werknemers samen die nu nog verspreid over diverse locaties in Middelburg en Kamperland zitten. Er is daarnaast ook nog voldoende ruimte voor mogelijke toekomstige groei.

Openstaande vacatures
De nieuwe vestiging ligt op bedrijventerrein De Poel, dat onlangs door Elsevier Weekblad een ‘economische toplocatie’ werd genoemd. Van Cutsem hoopt dat dit het makkelijker zal maken nieuw personeel te werven. “We hebben een redelijk aantal openstaande vacatures en net als veel andere bedrijven in Zeeland merken we dat het lastig is om deze in te vullen”, aldus Van Cutsem. “De locatie in Goes is dicht bij allerlei voorzieningen, dus we hopen dat we daardoor makkelijker nieuwe collega’s kunnen aantrekken.” Bedrijventerrein De Poel ligt naast de A58, het drukste stukje snelweg van Zeeland waar dagelijks ruim 60.000 mensen langsrijden.

De marktleider op het gebied vakantieparken heeft RoosRos Architecten in de arm genomen voor het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor. Het nieuwe kantoor wordt een zogeheten ‘open space office’ met panorama-uitzicht door de langgerekte raamstroken. Daarnaast heeft het pand een dakterras. Het ontwerp bestaat uit twee delen: het daadwerkelijke kantoor met vijf verdiepingen en een naastgelegen tweede gebouw voor het logistieke centrum.

Duurzaam gebouw
Het pand waar personeelsleden het tweede kwartaal van 2019 hun intrek nemen, is een duurzaam gebouw door onder andere de terugwinning van warmte door middel van ventilatie, zonnepanelen en de deels zon-regulerende beglazing. In het verlengde van het kantoor zal een steiger komen tot in het water. Daarop komen beach houses en lodges zodat voorbijrijdende toeristen een blik kunnen werpen op de nieuwste huisjes van Roompot.

Alle huidige personeelsleden uit Zeeland verhuizen mee naar de nieuwe locatie. Het kantoor in Kamperland zal op termijn een andere bestemming krijgen, van het kantoor in Middelburg loopt de huurtermijn af. Het Noord-Hollandse kantoor dat is gevestigd in Uithoorn blijft wel op de huidige locatie.

Meer informatie: www.roompot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *