Aanhaakkansen op een route(netwerk) met ANWB Gastvrij

De ANWB is in Nederland betrokken bij de aanleg, ontwikkeling en onderhoud van vele toeristische routes. Via de eigen mediakanalen worden deze nog eens extra gepromoot, vooral bij de eigen leden. Met het programma ANWB Gastvrij wordt er een overzichtelijk programma aangeboden aan ondernemers in recreatie, toerisme of horeca,  om mee te liften op deze activiteiten.

Voor lezers van Pretwerk.nl biedt de ANWB tijdelijk 15% instapkorting op deelname in het eerste jaar.

Wat houdt ANWB Gastvrij in?
ANWB Gastvrij is een netwerk van meer dan 1800 locaties in Nederland die graag fietsers en wandelaars over de vloer hebben. Het zijn heel diverse adresjes variërend van musea, theetuinen, molens, kastelen en restaurants tot hotels, campings, ijssalons, bezoekerscentra en boerderijen. Al deze punten willen graag bezoekers over de vloer en doen er alles aan om het die naar de zin te maken.

Platformfunctie
ANWB Gastvrij is een platform waar actieve recreanten en ondernemers samenkomen. Gastvrijpunten (zie bijvoorbeeld Moeke Rhenen) laten zien wie ze zijn en waarom ze een bezoekje waard zijn, recreanten zoeken leuke adresjes langs hun route om even te pauzeren en iets te eten, drinken of bekijken.

Wat zijn de voorwaarden voor deelname?

  • Uw bedrijf biedt voorbijgangers de mogelijkheid iets te eten of drinken te bestellen/kopen
  • Uw bedrijf is van mei t/m september 3 – 5 dagen per week open vanaf ongeveer 11.00 uur
  • Uw bedrijf ligt aan of in de buurt van een fiets- of wandelroute of knooppunt
  • Recreanten mogen gratis naar de wc en hun waterflesje vullen
  • U biedt een schuilplek bij regen
  • U heeft een EHBO set beschikbaar
  • U heeft een kaart van de omgeving ter inzage
  • U heeft een bandenplakset en fietspomp beschikbaar
  • E-bikes mogen gratis hun accu bij u opladen (stopcontact is voldoende)

U sluit een contract af voor 2 jaar (daarna jaarlijks opzegbaar) NB Kunt u aan een van bovenstaande punten niet voldoen, maar kunt u daarover wel altijd duidelijk communiceren op de (Gastvrij) website, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Overleg even met ons over de mogelijkheden: (gastvrij@anwb.nl, tel. 088-2698377).

Uw bedrijf aanmelden mét Pretwerk-korting?
KORTING Om de beslissing gemakkelijker te maken bieden we u een korting aan van 15% op de abonnementskosten van het eerste jaar. U betaalt dan het eerste jaar:

  • Voor ANWB Gastvrij geen € 110, maar € 93,50
  • Voor ANWB Gastvrij Plus geen € 135, maar € 114,75
  • Voor ANWB Gastvrij Accommodatie geen € 250, maar € 212,50
  • Voor ANWB Gastvrij Accommodatie Plus geen € 275, maar € 233,75

Wilt u hiervan gebruik maken? Vermeld op het aanmeldingsformulier bij opmerkingen: ‘Pretwerk-korting 2018’. U kunt zich direct aanmelden via: www.anwb.nl/aanmeldengastvrij

Meer informatie: Pitch ANWB Gastvrij (pdf)

Eén reactie

  1. Interessant initiatief van de ANWB in al een overvolle fiets- route App en webmarkt.
    Mij is niet duidelijk wat dit gaat toevoegen aan de bestaande websites en App’s van fietsnetwerk.nl , fietseropuit.nl , fietsknooppunter.nl en arthuur.nl . Volgens mij een gemiste kans om dit juist niet onder het ANWB label in de markt te zetten, waarom niet gastvrij.nl. Domein is te koop. Interessant initiatief, maar weinig onderscheidend ten opzichte van bestaande aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *