2015 was een goed jaar voor Vlaams kusttoerisme

Het Provinciebedrijf Westtoer en de toeristische sector aan de Kust kijken tevreden terug op 2015. De kerstvakantie aan de Kust is alvast een prima afsluiter van een geslaagd toeristisch jaar. “Zowel het dagtoerisme als het verblijfstoerisme hebben dit jaar prima cijfers genoteerd.

kust extra deluxeMet een jaaromzet van 2,7 miljard euro blijft de Kust de belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen. Gastvrijheid, kwaliteit en ‘vier seizoenen’ zijn ook in 2016 de kernthema’s”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer. Het Provinciebedrijf Westtoer verzamelde vijf cijfers die het kusttoerisme in 2015 treffend omschrijven.

2,7 miljard
Het kusttoerisme is een belangrijke economische sector. Het dagtoerisme en het verblijfstoerisme zorgden samen voor een omzet van 2,7 miljard euro. De zomer is goed voor 30 à 40 procent van de bestedingen. Ongeveer 25 procent van de omzet gebeurt in de laatste vier maanden van het jaar.

17 miljoen
Meer dan 17 miljoen dagtoeristen hebben in 2015 de Kust als bestemming voor een daguitstap gekozen. In juli en augustus kwamen 6,2 miljoen dagtoeristen naar de Kust. Dit is 5% meer dan vorig jaar.

5900
Na een lange periode van stagnatie, zagen we in 2015 opnieuw een toename van het aantal hotelkamers tot circa 5900 kamers. Hotelondernemers investeren opnieuw in groei, innovatie en kwaliteit om zich met een eigentijds aanbod te onderscheiden.

2758
De toeristische sector aan de Kust investeert ook in mensen om zich te onderscheiden als gastvrije bestemming. Voor de opleidingen van Westtoer, Horeca Vlaanderen en Horeca Vorming zijn dit jaar 2758 inschrijvingen genoteerd door toeristische ondernemers aan de Kust.

200
Aan de Kust was het in 2015 aanzienlijk zonniger dan in Ukkel. Wie aan zee was, kreeg liefst 200 uren meer zon (12% beter dan Ukkel). Maar uitzonderlijk is dat niet. Ook in 2014 was er ongeveer 200 uur meer zon aan de Kust, zonder twijfel de zonnigste plek in Vlaanderen.

Meer informatie: www.Westtoer.be / www.dekust.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *