20 gemeenten tonen interesse in de komst van een BillyBird park

Onze aandacht werd getrokken door een artikel over het Groningse Oldambtmeer; beter bekend door ‘De Blauwe Stad’. De wethouder toerisme van Oldambt liet weten dat hij positief staat tegenover de komst van een attractiepark van BillyBird. Er zijn op dit moment al parken in het Brabantse Volkel (Hemelrijk) en in het Limburgse Beesel (Drakenrijk).

Billybird Hemelrijk

“We hebben langs het Oldambtmeer nog grondposities”, laat wethouder Erich Wünker (VVD) weten aan Dagblad van het Noorden. “We hebben de ondernemer daarvan schriftelijk op de hoogte gesteld. Het is nu aan hem of hij er iets in ziet en of hij mogelijkheden ziet om hun concept in Blauwestad uit te rollen. We hebben in ieder geval positief gereageerd op zijn e-mail.” zie ook atikel in Dagblad van het Noorden

20 gemeenten hebben interesse
De e-mail die de gemeente Oldambt heeft ontvangen blijkt naar meerdere gemeenten te zijn gestuurd. Ton Derks, de eigenaar van Billy Bird laat weten: “Wij hebben de helft van de Nederlandse gemeenten aangeschreven met de vraag “Heeft u een geschikte locatie voor een BillyBird Park?” Er hebben meer dan 20 gemeenten positief gereageerd. We gaan nu selecteren, maar hebben zeker geen haast. Het gemakkelijkst zijn de recreatieplassen die al door de overheid worden gerund en nu door ons overgenomen kunnen worden. Het is eventueel mogelijk dat wij op meer dan een locatie aan de slag gaan.
BillyBird is een recreatieconcept dat zich richt op een regionale markt. Daardoor is het mogelijk dat er meerdere locaties in Nederland naast elkaar kunnen bestaan, zonder dat ze elkaar serieus beconcurreren.

Meer informatie: www.billybird.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *