Onderdelen van Oasis Resorts failliet verklaard

De vakantiepark-keten Oasis Resorts heeft voor een deel van de activiteiten het faillissement aangevraagd. Op 8 november werd het faillissement uitgesproken over Oasis Europe B.V. en Oasis Punt West Beheer B.V.. Op 16 november is daar ook het faillissement van Holiday Homes Rental B.V. aan toegevoegd.

Het restaurant op Punt West

De stand van zaken is complex doordat niet alle bedrijfs-delen van de Oasis Resorts bij het faillissement zijn betrokken en omdat de Oasis niet de eigenaar is van o.a. de vakantiewoningen, die daarmee buiten het faillissement vallen. Oasis verzorgt o.a. marketingactiviteiten en operaties voor diverse parken. Het Bedrijf Oasis Resorts houdt dus niet op te bestaan, maar zal met minder onderdelen verder gaan. Naast de exploitatie van Punt West zullen ook de Oostenrijkse parken uit het portfolio verdwijnen.

Oasis Holding BV, Oasis Netherlands en Oasis BV vallen buiten de faillissement aanvragen. Dit geldt ook voor Happy Holidays waar de verschillende White label resorts (waar management onder eigen naam voor wordt gedaan) onder vallen.

In Nederland is er één park dat onder de vlag van Oasis Resorts opereert: het luxe resort Oasis Punt West in Ouddorp. Landgoed Soesterduin staat op de website als ‘resort in ontwikkeling’ met een geplande opening in 2024. Ook bij dit park blijft Oasis betrokken.

Andre Roelofs, CEO van Oasis Resorts geeft in een eerste toelichting aan dat de groep het faillissement zelf heeft aangevraagd: “Oasis Resorts heeft recent besloten de exploitatie van een aantal resorts te beëindigen en het faillissement aan te vragen van de daaraan gerelateerde vennootschappen. Redenen hiertoe zijn de naweeën van Covid, afnemende aantallen woningen in de verhuur op resorts en de verliesgevende exploitatie van restaurants op deze resorts. Hiermee maakt Oasis de weg vrij om zich te kunnen focussen op de resterende resorts in haar portefeuille en op de groei van de portefeuille resorts.”

Een van de parken met wie Oasis tot recent een contract had was Mountain Residences die in Oostenrijk twee parken in bezit heeft: PURE Resort Schruns en PURE Resort Westendorf. Mark Smits van Mountain Recidences laat weten dat het contract met Oasis al vóór het faillissement was opgezegd: “Wij gaan deze resorts vanaf 1 december 2023 zelf vermarkten onder een andere merknaam. De inmiddels gedane boekingen en aanbetalingen door de gasten zullen worden gerespecteerd. Onze gasten zullen daarmee niets merken van de perikelen in de organisatie.”

Meer informatie: www.oasisresorts.com

2 reacties

  1. Hoe kan het dat dochters failliet kunnen gaan maar het moederbedrijf blijft bestaan. Werknemers en samenleving draaien dan op voor de schulden…

  2. Inderdaad bizar en ook de klanten zijn de dupe; annuleringsfactuur ontvangen en daarna een mailtje over het faillissement….weg 900 euro…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *