Rijkmuseum Amsterdam ontvangt miljoenste bezoeker van 2011

Vlak voor de jaarwisseling heeft het Rijksmuseum de miljoenste bezoeker van dit jaar ontvangen. Op 30 december, om half twee arriveerde Sven Drillenburg Lelijveld uit Castricum met zijn gezin nietsvermoedend bij de Philipsvleugel van het Rijksmuseum om daar de meesterwerken uit de Gouden Eeuw en de presentatie over Nova Zembla te bewonderen.

Het internationale bezoek aan de Philipsvleugel steeg met 15% ten opzichte van 2010 en bereikte in april, juli en augustus met meer dan 100.000 bezoekers per maand een hoogtepunt. Internationaal was het Rijksmuseum in nieuwe regio’s actief met tentoonstellingen in Mexico-stad (grafiek van Escher) en Qatar (Gouden Eeuw). Daarnaast was de collectie wereldwijd te zien in meer dan 120 musea. De website werd meer dan 1,9 miljoen keer bezocht.

Eind oktober kondigden Philips en het Rijksmuseum aan dat zij hun samenwerking in de komende vijf jaar voortzetten. Philips was als Founder van het vernieuwde Rijksmuseum al nauw bij de verbouwing betrokken, nu komt daar ook samenwerking en kennisuitwisseling bij gericht op gezamenlijke innovatie op het gebied van LED-belichting.

Komend jaar ligt de focus van het Rijksmuseum geheel op de heropening van het hoofdgebouw in het voorjaar van 2013. Herfst 2012 vindt de overdracht plaats van bouw naar inrichting. In het volledig gerenoveerde en vernieuwde hoofdgebouw zal de collectie in een geheel nieuwe opstelling worden gepresenteerd. In 2013 rekent het museum op een bezoekersaantal van 1,5 miljoen (= link naar artikel over de wervingsstrategie).

Bron: www.rijksmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *