DuikRAI wordt onderdeel van HISWA 2012

Tijdens de 2012-editie van de HISWA Amsterdam Boat Show wordt op een speciaal paviljoen aandacht besteed aan duiksport. Het Duikpaviljoen vervangt de eerder aangekondigde DuikRAI, die vanwege economische tegenwind in 2012 nog niet als een aparte beurs zal plaatsvinden. Eerder dit jaar sloten de onderwatersportondernemers zich al aan bij brancheorganisatie HISWA

Op het Duikpaviljoen kunnen bezoekers terecht voor informatie en er zijn diverse aanbieders van duikproducten te vinden. Ook proefduiken is mogelijk onder deskundige begeleiding in de Water Fun Zone, een bassin met de afmetingen van een Olympisch zwembad. De HISWA Amsterdam Boat Show wordt van 6 tot en met 11 maart 2012 gehouden in Amsterdam RAI.
Amsterdam RAI heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuw, kwalitatief en onderscheidend concept voor de DuikRAI, in samenwerking met de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en uitgeverij BCM (bekend van Duikmagazine). Rikkert Graat van Amsterdam RAI: “Inmiddels ligt er een goede basis voor de nieuwe beurs, die, zeker naast de grootste watersportbeurs van de Benelux, zeer kansrijk is. Er is echter meer tijd nodig om de gewenste kwaliteit te kunnen bieden en concept uit te werken.”

DuikRAI
“De eerste editie van de DuikRAI moet een compleet en passend antwoord zijn op de behoeften uit de markt. Dat kunnen we niet garanderen als we de beurs al in maart 2012 lanceren. We hebben daarom besloten om meer tijd te nemen en de beurs gezamenlijk met de branche verder uit te werken voor de toekomst”, aldus Graat. De deelnemers en betrokken partijen zijn inmiddels ingelicht en zullen waar mogelijk participeren in de vervangende duikactiviteiten op de HISWA Amsterdam Boat Show 2012.

HISWA Amsterdam Boat Show 2012
De HISWA verrast bezoekers in 2012 met een complete metamorfose. Een nieuwe indeling van de beursvloer en nieuwe onderdelen en activiteiten maken een bezoek nog aantrekkelijker. Op een paviljoen dat geheel in het teken staat van de Olympische spelen in 2012, zijn alle boten te zien van de klassen waarin Nederland deelneemt. Ook de zeilers zijn hierbij aanwezig. Het bassin van de Water Fun Zone is dit jaar twee keer zo groot als voorgaande jaren en biedt ruimte aan nog meer activiteiten en watersporten, zoals duiken. Liefhebbers van sloepen en sportboten kunnen voor het eerst tijdens de HISWA een proefvaart maken in de RAI haven. De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats van 6 t/m 11 maart in Amsterdam RAI.

Bron: www.hiswarai.nl

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *