GaiaZoo Kerkrade wint Zoo-Award

GaiaZoo Kerkrade is als overallwinnaar naar voren te komen in de verkiezing van de Zoo-Award. Diergaarde Blijdorp (Rotterdam) en Dierenpark Emmen werden respectievelijk tweede en derde in de uitermate spannende strijd waarbij bezoekers van dierentuinen moesten beoordelen welke dierentuin(en) zij ‘de beste’ vinden.

Gaia Zoo; meer dan een dierentuin

Ondanks het feit dat GaiaZOO niet het hoogste deelcijfer scoorde op het meest belangrijke aspect in een dierentuin, namelijk ‘dierenaanbod en variëteit’ (hier scoorde Diergaarde Blijdorp het hoogste cijfer op), wist GaiaZOO deze verkiezing voor de eerste keer te winnen. GaiaZOO behaalde op maar liefst negen van de zestien aspecten de hoogste beoordelingen.

Naast de overallprijs en de categorieprijzen die GaiaZOO wist te winnen waren de tweede en derde plaatsen van de categorieprijzen wel voor verschillende dierentuinen. Zo wist Apenheul een tweede plaats te bemachtigen wanneer het op dierenverblijven aankomt, terwijl de derde plaats naar dierenpark Emmen ging. Ouwehands Dierenpark Rhenen en Dierenpark Amersfoort wisten qua kindvriendelijkheid goede scores te behalen. Tot slot scoorden de dierentuinen Apenheul en Safaripark Beekse Bergen hoge scores ten aanzien van de WNF Natuur & Educatie Award. WNF ziet de aandacht voor Natuur & Educatie van de Zoo Awards als een mooi initiatief dat de visie van het WNF ondersteunt: ‘Een toekomst waarin de mens in harmonie leeft met de natuur’.

Vanaf 16 juni tot en met 31 oktober hebben ruim 10.000 dierentuinbezoekers hun favoriete dierentuin(en) beoordeeld op 16 verschillende aspecten via www.zooawards.nl. Uit het onderzoek is gebleken dat dierentuinbezoekers de meeste waarde hechten aan het ‘dierenaanbod en de variëteit’, ‘de sfeer’ en ‘de zichtbaarheid van de dieren’. Over het algemeen zijn de bezoekers zeer tevreden en beoordelen zij de Nederlandse dierentuinen gemiddeld met een 7,96.

Een van de partners in de verkiezing van de Zoo Awards is Zoover.nl. Deze beoordelingssite is gespecialiseerd in consumentenreviews die het hele spectrum van de vrijetijdssector beslaan. Naast bestemmingen en accommodaties kunnen consumenten op Zoover.nl ook bezienswaardigheden, zoals dierentuinen, beoordelen. De reviews op Zoover.nl staan los van de verkiezingsperiode van de Zoo Awards, echter zullen een groot aantal beoordelingen van de dierentuinbezoekers (en hun toelichting) gedaan tijdens de periode van de Zoo Award-verkiezing binnenkort terug te vinden zijn op Zoover.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *