Voorbereidingen Floriade 2012 liggen goed op koers

Dinsdagavond 13 december kwamen de Colleges van de gemeenten vertegenwoordigd in de Regio Venlo en Rijkswaterstaat en Provincie Limburg bij elkaar om zich te laten informeren over de stand van zaken omtrent de voorbereidingen voor Floriade 2012. Conclusie: de noodzakelijke voorbereidingen liggen op schema om vanaf 5 april 2012 de bezoekers van de Floriade in de Regio Venlo welkom te heten.

Burgemeester Bruls gemeente Venlo, tevens voorzitter van de Regio Venlo: “De Floriade is een unieke mega operatie die wij in deze orde van grootte in onze regio niet eerder hebben meegemaakt. Wij hebben daar dan ook met onze Regiopartners, de Floriade organisatie, de Veiligheidsregio Limburg Noord, de Provincie Limburg, Rijkswaterstaat en niet te vergeten de omliggende bedrijven en omwonenden de schouders onder gezet. Iedereen heeft zijn kennis en kunde met enthousiasme ingezet om van de Floriade en alles wat daaromheen gerealiseerd moet worden tot een groot succes te maken. Vandaag, ruim drie maanden voor de opening, kunnen we met elkaar constateren dat we met de voorbereidingen van de Floriade goed op koers liggen. Met groot enthousiasme kunnen we zien hoe snel de bouw op het park vordert. De paviljoens en prachtige tuinen zullen de bezoekers dan ook een inspirerende dag bezorgen”.

Veiligheid
Veiligheid en gezondheid spelen een cruciale rol in het welslagen van de Floriade. De gemeente Venlo, de Veiligheidsregio Limburg Noord, Politie Regio Limburg Noord en haar partners bereiden zich in het project Veiligheid Floriade voor op de veiligheidsaspecten rondom dit groots internationaal evenement met als missie: “wij zorgen samen met u voor een veilig bezoek aan de Floriade 2012!”

Bereikbaarheid
Ook de bereikbaarheid van de Floriade en het gebied rondom de Floriade via de A67, de A73 en –in 2012- de A74/BAB 61, het onderliggende wegennet en de nieuwe Greenportlane, is voor de bezoekers en het woon-werkverkeer van groot belang. De Regio Venlo, Rijkswaterstaat, Provincie Limburg en vertegenwoordigers van Floriade zorgen er samen voor dat de Floriade voor bezoekers goed bereikbaar is en het woon-werk- en zakelijk verkeer daar zo min mogelijk hinder van ondervindt. Zo worden alle infrastructurele werken en bouwactiviteiten goed op elkaar afgestemd, met als doel zo min mogelijk hinder voor het verkeer en de omwonenden en een optimale doorstroming. De Regio Venlo, Rijkswaterstaat, de Floriade organisatie en de Provincie Limburg hebben een pakket aan vervoers- en verkeersmaatregelen uitgewerkt voor de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en -doorstroming tijdens de Floriade. Ook de Openbaar Vervoer- en fietsverbindingen krijgen daarbij bijzondere aandacht.

Vliegwiel
De Regio Venlo en de Provincie zien de Floriade niet als doel, maar als vliegwiel om de regio economisch een boost te geven. Zowel de gemeenten als Provincie zetten daarom tijdens de Floriade diverse programma’s op om bedrijven en organisaties te koppelen en ze ook voor de toekomst aan deze regio te binden. Belangrijke internationale delegaties komen tijdens de Floriade naar de Regio Venlo, met in hun kielzog vertegenwoordigers van bedrijven. Dat biedt volop mogelijkheden om contacten te leggen, daarbij rekening houdend met de specifieke gebruiken en gewoonten van deze landen. Speciaal daarvoor zijn alle regiogemeenten bezig met een eigen programma rondom het evenement, waarvan onderdelen samengevoegd gaan worden in een regionaal programma.

Enkele feiten:
– De realisatie van de projecten Greenportlane en A74/BAB61 liggen op schema;
– De 6.000 parkeerplaatsen voor de Floriade zijn volop in aanbouw;
– Op 1 februari 2012 wordt de nieuwe aansluiting op Fresh Park van de Greenportlane opengesteld;
– In het weekend van 11 en 12 februari wordt de brug over de A73 ingehangen. Met deze brug en een passage onder de Venrayseweg is de Floriade voor iedereen bereikbaar;

– Station Venlo wordt hét Floriadestation en een shuttlebus brengt u rechtstreeks naar de Floriade;
– De Innovatoren wordt dinsdag 20 december door de aannemer formeel opgeleverd aan de Provincie Limburg en de huurders krijgen symbolisch de sleutels overhandigd;
– Villa Flora is klaar;
– De opening van Floriade 2012 wordt live uitgezonden op L1 televisie op 4 april;
– De reclamecampagne is vastgesteld en vanaf maart zijn de eerste televisie en radio spots te zien en te horen;
– Grote Floriade specials zijn in de maak in regionale kranten en een landelijk dagblad;
– De ‘making of’ van Floriade kunt U volgen op de website van Floriade 2012: www.floriade.nl;
– U kunt zich daar ook abonneren op de digitale nieuwsbrief.

Bron: provincie Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *