Bezoekersrecord Heineken Experience

De Heineken Experience is in 2011 door een record aantal personen bezocht. Vandaag werd de 500.000ste bezoeker van dit jaar ontvangen en daarmee komt de internationale trekpleister van HEINEKEN in de top 5 van de meest bezochte toeristische attracties van Amsterdam terecht. Sinds de opening in 2001 hebben al ruim 3,7 miljoen bezoekers de Experience beleefd. Veruit het grootse deel van het bezoek aan de Heineken Experience is afkomstig uit het buitenland.

De 500.000ste bezoeker, Flavia uit São Paulo – Brazilië, ontving onder het genot van een koud biertje een speciaal ontworpen award van Dirk Lubbers, manager van de Heineken Experience. . Na afloop van een persoonlijke rondleiding door de Heineken Experience mocht Flavia samen met haar vriend mee op een rondrit door Amsterdam met de door paarden voortgetrokken authentieke Heineken bierkoets uit 1878. Daarnaast ontving de 500.000ste bezoeker een echte Heineken fiets die naar São Paulo wordt verzonden.

De Heineken Experience is gevestigd in de voormalige brouwerij van Heineken in het centrum van Amsterdam. Het gebouw is een nationaal monument en onderdeel van de European Route of Industrial Heritage. In 1988 werd er voor het laatst bier gebrouwen op deze locatie. Het gebouw werd compleet gerenoveerd en omgebouwd tot de Heineken Experience, die in 2001 haar deuren opende. De Heineken Experience is een unieke, interactieve reis door de dynamische wereld van Heineken, die jaarlijks wordt bezocht door honderdduizenden toeristen uit de gehele wereld. Het merendeel van de bezoekers komt uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Brazilië en Italië. De boodschap die de bezoekers meekrijgen: ‘Born in Amsterdam, Raised by the world. CHEERS.’

Meer informatie: www.heinekenexperience.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *