Sinterklaas heeft last van recessie

Hoewel het vieren van het Sinterklaasfeest dit jaar wederom populair is, zal bijna drie op de tien Nederlanders die dit jaar Sinterklaas vieren minder geld uitgeven dan vorig jaar. Ruim 60% van de Nederlanders die Sinterklaas vieren is van plan hetzelfde bedrag uit te geven als vorig jaar. Eén op de tien verwacht juist meer uit te geven. Dit blijkt uit een representatief onderzoek dat is uitgevoerd door MarketResponse

Kerstman lijkt minder getroffen
Ook dit jaar is het vieren van kerst populairder dan het vieren van Sinterklaas. Bijna 80% van de Nederlanders viert dit jaar Kerst. Hoewel er per saldo minder bezuinigd wordt op het kerstfeest dan op Sinterklaas, verwacht toch één op de vijf kerst vierende Nederlanders minder te besteden dan vorig jaar. Eén op de tien Nederlanders zal juist meer uitgeven. Tweederde zal ongeveer hetzelfde bedrag besteden.

Ouderen kijken uit naar de kerst
Uit het onderzoek blijkt verder dat het kerstfeest populair is onder Nederlanders van 65 jaar en ouder. Vier op de tien 65-plussers geeft aan al weken uit te kijken naar de kerst. Hoewel een meerderheid van de ouderen van mening is dat het feest te commercieel is geworden (72%), viert ruim acht op de tien het feest dit jaar. Vooral uitgebreid samen eten en tijd doorbrengen met de familie is populair onder deze groep.

Over het onderzoek
Dit landelijk representatieve onderzoek is in week 47 van 2011 uitgevoerd onder 501 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Bron: Marketresponse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *