Zeven regio’s melden zich aan voor Floriade 2022

De aanmeldingstermijn voor partijen die de Floriade 2022 willen organiseren is gesloten. Zeven regio’s hebben zich gemeld bij de Nationale Tuinbouwraad. Opvallend is dat er twee partijen uit Noord-Holland bij zitten, maar dat de provincie Holland zich opwerpt als contactpersoon voor Noord-Holland noord en niet voor Amsterdam. In Flevoland hebben zowel Almere en Lelystad zich aangemeld.

foto uit Rivierenland

Een aantal kandidaten is al begonnen met de lobby en heeft ondertussen een informatieve website gelanceerd. Geef een eventueel ontbrekende (of betere) website even aan ons door op redactie@pretwerk.nl.

De Kandidaten:

  1. Regio Rivierenland
  2. Gemeente Almere
  3. Coöperatie Flevoland 2022 (Lelystad)
  4. Regio Boskoop 2022
  5. Noord-Holland Noord
  6. Gemeente Groningen
  7. Gemeente Amsterdam (Bijlmer)

Kosten en baten
In diverse aangemelde regio’s wordt volop discussie gevoerd over de kosten en baten van een dergelijk evenement. Daarbij hikken diverse bestuurders aan tegen de investeringskosten die in deze economisch lastige tijden moeten worden gedaan. In Flevoland schilderen de KvK en Rabobank een positief financieel plaatje. Maar potentiële kandidaten Tholen en Bergen op Zoom haakten juist weer af door onvoldoende draagvlak bij hun provincies.

Procedure
Op korte termijn zal de selectiecommissie van de Nederlandse Tuinbouwraad de voorstellen beoordelen en toetsen aan de opgestelde criteria. In de loop van januari zal de selectiecommissie haar advies aan de NTR uitbrengen. Eind januari besluit de NTR wie uitgenodigd zullen gaan worden een bidbook uit te brengen. De beoordeling van die voorstellen zal resulteren in het begin oktober 2012 bekendmaken van de organiserende partij in 2022. Het wereldkundig maken daarvan valt samen met het sluiten van de Floriade 2012 in Venlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *