NEN workshop veilige zwembadplafonds

Er wordt momenteel hevig gediscussieerd waaraan een goed ontworpen zwembadplafond en de ophangbevestigingsmiddelen moeten voldoen. Ondanks de grote hoeveelheid beschikbare informatie en normen is hierover nog steeds veel onduidelijkheid. NEN ontwikkelt daarom een NPR en wil u daar graag bij betrekken. Op 24 januari 2012 organiseert NEN een workshop en vraagt om uw actieve deelname.

Problematiek
Water, chloor en ureum verdampen uit het zwembadwater. Bij overdekte zwembaden loopt de temperatuur op plafondniveau op tot zo’n 40°C, waardoor deze dampen daar een gemeen bijtend residu vormen. Dit kan bij verkeerde omstandigheden bij roestvaststaal leiden tot moeilijk te inspecteren spleet- en put corrosie. Hierdoor kunnen de op trek belaste constructiedelen (zonder waarschuwing vooraf) plotseling bezwijken.

Scope van de NPR
De Nederlandse Praktijk Richtlijn moet de bestaande kennis voor het ontwerp, beheer en onderhoud gekoppeld aan inspectie en rapportage ten behoeve van meerjaren onderhoudsprognoses van constructieve delen in zwembadplafonds en bevestigingsmiddelen omvatten.

Doelgroepen
De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een belang in zwembadplafonds en ophangbevestigingsmiddelen, zoals: zwembadeigenaren en -exploitanten, inspectiebureaus, gemeenten, adviseurs, ontwerpers, verzekeringsmaatschappijen, leveranciers en fabrikanten van bevestigingsmiddelen en schoonmaakproducten.

Workshopprogramma
Om 13.00 uur begint de ontvangst en registratie, waarna om 13.30 uur het programma start met een toelichting op de problematiek. Daarna wordt tijdens een interactieve discussieronde uw inbreng gevraagd voor het opstellen van een NPR.

Aanmelden en informatie
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt zich hiervoor opgeven via evenementen@nen.nl. Graag uw bedrijfsnaam, naam, adres en telefoonnummer vermelden.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark Lurvink (015) 2 690 144, e-mail mark.lurvink@nen.nl.

Meer informatie: www.nen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *