Signgrass wint Pleisureworld Noviteiten Award

De Pleisureworld Noviteiten Award 2011 is gewonnen door Van Zijl met hun product Signgrass. De jury waardeerde hiermee de verbeterde techniek om prints en logo’s in kunstgras te verwerken. De techniek werd door Van Zijl in eigen huis ontwikkeld en trekt inmiddels al wereldwijd belangstelling.

Reinoud van Assendelft en Leon van Zijl

Leon van Zijl nam tijdens De Nationale Netwerklunch, op 29 november in Gorinchem, de prijs in ontvangst en reageerde aangenaam verrast: “De afgelopen jaren ging de Award vaak naar speeltoestellen. Dat is een product dat voor veel meer mensen zichtbaar is. We zijn heel blij met de waardering die we van de jury hebben gekregen.”

Tot nu toe waren er voor het aanbrengen van een logo op een kunstgrasveld twee opties; De kleuren werden gesneden en gelijmd, of de kleuren werden op het veld geschilderd.

Van Zijl ontwikkelde met Signgrass een techniek waarmee verschillende gekleurde vezels in de weverij al in de grasmat worden ingeweven. Hierdoor ontstaat een sterke en duurzame basismat en kan vrijwel elk ontwerp makkelijk en snel op een grasmat worden aangebracht. De techniek kan worden gebruikt voor diverse soorten kunstgras; er hoeven dus geen concessies te worden gedaan aan de kwaliteit van het eindproduct.

een logo in kunstgras met Signgrass

Juryvoorzitter Reinoud van Assendelft de Coningh: “Het is een bijzondere uitvinding die zorgt voor een grote verbetering van het productieproces en de mogelijkheden van print in kunstgras. We zien ook een product met grote marktpotentie. Dat blijkt nu al uit het feit dat diverse grote voetbalclubs inmiddels al bestellingen hebben gedaan.”

Tijdens de prijsuitreiking stonden ook de winnaars van vorig jaar ‘De Wheely lift’ op het podium. Dit handige ophangsysteem voor fietsen is op dit moment bezig aan een internationale expansie. Een mooi vooruitzicht voor de winnaar van dit jaar.

Meer informatie over de genomineerden die net buiten de prijzen vielen kunt u lezen in het bericht over de nominaties Pleisureworld noviteiten Award.

Van Zijl is een specialist in sport- en speelondergronden zoals kunstgras, valbodems, maar ook vrolijke prints die op diverse vloeren worden aangebracht. Kortom; de basis van elk speelproject.

 

Meer informatie:
www.vanzijl.biz
www.pleisureworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *