Boxmeer werkt mee aan uitbreidingsplannen Zoo Parc Overloon

De gemeente Boxmeer gaat meewerken aan de uitbreidingsplannen van Zoo Parc Overloon. Sinds het ontstaan in het jaar 2000 is het Zoo Parc Oveloon een begrip in de gemeente Boxmeer. In de door de directie vastgestelde toekomstvisie is groei een belangrijke voorwaarde. Met name wil men het aantal diersoorten aanzienlijk uitbreiden. De directie beoogt hiermee het aantal jaarlijkse bezoekers te laten stijgen van 175.000 naar 250.000 op jaarbasis. 

Nieuw in 2012

Zoo Parc Overloon is en wordt verder ontwikkeld op basis van de technieken Less Money, More Value, Landscape Immersion, Nature Settings en Meet & Greet. Gezamenlijk zorgen deze technieken voor een spannende en afwisselende beleving in het park, waarbij de bezoeker door een natuurlijk en rijk beplant park loopt en regelmatig, op onverwachte momenten heel dicht bij de dieren staat.

Berberapen
Achter in het park zal een groot en natuurlijk aangekleed apeneiland worden ontwikkeld. Dit eiland zal ongeveer 4.000 m2 beslaan en een grote groep berberapen gaan huisvesten. Door middel van de technieken ‘Landscape Immersion’ en ‘Nature Settings’ zal het publiek geen zicht hebben op de omheining en zal men instaat zijn dicht bij deze apen te komen. Vanaf de centrale overdekte uitkijkshelter zal men het gedrag van deze soort goed kunnen aanschouwen en krijgt men veel achtergrondinformatie over deze bijzondere soort en de bedreigingen waarmee de soort heeft te maken. Dit project wordt gezamenlijk met Stichting AAP gerealiseerd

Klimeiland
Direct naast het eiland met berberapen zal een speeleiland voor kinderen worden gerealiseerd waar de kinderen in vergelijkbare constructies kunnen klimmen als de berberapen. Op deze manier komen kinderen spelenderwijs onbewust meer te weten over het gedrag van de berberapen en hebben zij vanaf een unieke positie zicht op deze apensoort.
De klimconstructies zullen allen van natuurlijke materialen worden vervaardigd en landschappelijk worden ingepast zodat deze een worden met de omgeving.

Meer informatie: www.boxmeer.nl / www.overloonzoo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *