Minister van Toerisme investeert bijna 2 miljoen in 16 Vlaamse recreatieve projecten

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois investeert in totaal 1.995.600 euro in 16 nieuwe toeristisch-recreatieve projecten in Vlaanderen. Met de subsidies wil de minister de uitbouw en vernieuwing van toeristische infrastructuur aanmoedigen. De rode draad doorheen de projecten is de ontsluiting van erfgoed: het bezoekbaar en beleefbaar maken, erfgoedwandelingen, … Een brede waaier van projecten krijgt financiële steun via Toerisme Vlaanderen: van het ontwikkelen van een stadswandeling tot de inrichting van toeristische bezoekerscentra. 

Investeren in de kwaliteit van onze toeristische infrastructuur is broodnodig, willen we binnen- en buitenlandse toeristen elke keer opnieuw warm kunnen maken voor een vakantie in Vlaanderen”, legt de minister uit. “Deze keer is de ontsluiting van ons onroerend erfgoed de rode draad in de goedgekeurde projecten: het bewijs dat onroerend erfgoed en toerisme vaak hand in hand gaan.”

De 16 geselecteerde projecten bieden stuk voor stuk een meerwaarde aan het bestaande toeristisch-recreatieve aanbod in Vlaanderen. Een greep uit de gesubsidieerde projecten:

De stad Lier krijgt een subsidie van 148.000 euro voor de reorganisatie, heraanleg en het toeristisch aantrekkelijk maken van het Zimmertorencomplex. De toren is immers een van de pijlers van het toeristisch beleid. Ingrijpende veranderingen zijn echter nodig om deze belangrijke toeristische attractie een actuele, interactieve en professionele uitstraling te geven.

De dienst Toerisme van de stad Leuven kan rekenen op een subsidie van 125.000 euro voor de permanente ontsluiting van de toren van de universiteitsbibliotheek. Dit is een eerste stap in de ontsluiting van het universitair patrimonium in de Leuvense binnenstad. Op een evocatieve en innovatieve manier zullen de verwoesting en de wederopbouw van de stad Leuven na WO I zichtbaar gemaakt worden in het gesloten deel van de toren. Hoogtepunt wordt een buitenbezoek van de toren, waarbij de bezoeker vanaf het balkon kan genieten van een uniek zicht op de stad.

De West-Vlaamse stad Izegem wil de toeristische krachten van de stad bundelen in het markante en geklasseerde monument Eperon d’Or. Deze voormalige schoenfabriek moet de toeristische dienst van Izegem, het bezoekerscentrum voor Izegem en de Leiestreek en de vaste tentoonstelling over het industriële verleden van Izegem met focus op schoenen en borstels gaan huisvesten. Een subsidie van 195.000 euro is nu toegekend voor de inrichting van het voorgebouw en de realisatie van een multimediale inrichting.

Meer informatie (o.a. overzicht van alle projecten): www.geertbourgeois.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *